Miracura

Vyöhyketerapia

Aamun ihme – Miracle morning

Aamun ihme: Hal Elrod

Luen parhaillaan Hal Elrodin kirjaa nimeltä Aamun ihme. Kirjan alkuperäinen nimi on “The Miracle Morning: The not-so-obvious secret guaranteed to transform your life (before 8am)”.

Kirjassa kerrotaan yksinkertainen resepti hyville aamulle ja niitä seuraaville hyville päiville. Tarkoitus on käyttää tämän reseptin toteuttamiseen joka päivä tunti heti herättyä. Tunti on jaettu kuuteen osaan, joihin jokaisen käytetään kymmenen minuuttia.  Kiireisinä aamuina toki on mahdollista lyhentää aikaa, mutta tehokkain tapa on käyttää tähän aina tunti.

Vajaan viikon kokemuksella voin sanoa, että menetelmä alkoi vaikuttaa heti ensimmäisenä päivänä. Huomasin että mitä tahansa teinkin, minun oli helpompi keskittyä. Ajatukseni olivat vielä illallakin selkeät, vaikka olinkin väsynyt. Sama jatkui seuraavina päivinä. Väsynein olin sinä päivänä, jolloin käytin harjoitukseen vähiten aikaa. Väsymyksentunne ei ollut kiinni yöunien pituudesta.

 Mitä aamun ihmetunti sisältää?

Aamun ihmetunti sisältää kuusi osaa.
  1. Ensimmäinen kymmenen minuuttia käytetään mietiskelyyn. Mietiskelyn avulla saadaan hiljaisuuden kautta muodostettua rauhan tunne päivän ajaksi.
  2. Seuraava kymmenen minuuttia käytetään lukemiseen. Luettavan tekstin tulee olla itseäsi inspiroivaa, jollain tavallasi itseä kehittävää tekstiä. Lukemisesta syntyy motivaatio päivän ajaksi.
  3. Seuraava kymmenen minuuttia käytetään vahvistuslauseiden tekemiseen ja myöhemmin niiden kertaamiseen. Vahvistuslauseiden kautta syntyy voima päivän ajaksi.
  4. Neljänneksi visualisoidaan: mitä haluat oman elämäsi sisältävän tulevaisuudessa.  Visualisoinnin kautta saa päiväksi inspiraatiota.
  5. Viidenneksi kymmenen minuuttia käytetään kiitollisuudenaiheiden kirjoittamiseen.
  6. Viimeisenä kohtana liikutaan kymmenen minuuttia. Tästä saa päiväksi energiaa.

Jokaiseen päivään tulee siis kuuluu kuusi eri osaa: rauha, motivaatio, voima, inspiraatio, kiitollisuus ja energia. Niiden kautta pystyy kirjan mukaan saavuttamaan mitä ikinä haluaa.

Vahvistuslauseet

Vahvistuslauseet ovat itseäsi koskevien negatiivisten uskomusten vastakohtia.

Jotta pystyt käyttämään tätä tekniikkaa, sinun pitää tietää mitä ovat vahvistuslauseet.  Vahvistuslauseet ovat itseäsi koskevien negatiivisten uskomusten vastakohtia. Itse olen kirjoittanut omat vahvistuslauseeni kirjoittamalla ylös ensin omat negatiiviset uskomukseni ja sitten niille positiiviset vastineet. Vahvistuslauseiden ei tarvitse olla suoria vastakohtia negatiivisille uskomuksille: riittää et ne koskettavat samaa aihepiiriä ja tuntuvat itsestä hyviltä. 

Unelmakartta

Unelmakartta kertoo, millaisen elämän haluat.

Visualisointia varten olen tehnyt unelmakartan: sitä voi kutsua myös unelmatauluksi tai tavoitekartaksi – sillä on monta nimeä. Ajatuksena on leikata lehdistä, piirtää itse tai etsiä sähköisessä muodossa kuvia, joiden avulla voit kuvitella eläväsi haluamaasi tulevaisuutta. Itse määrittelet, kuinka kaukaista tulevaisuutta. Unelmakartassa kannattaa käyttää kuvien ohella myös sanoja. Unelmakartta on henkilökohtainen: sitä ei kannata esitellä ihmisille, joiden et koe tukevasti unelmiasi: voit pitää kartan täysin omana tietonasi. Jotta haluamasi asiat ovat aina nähtävilläsi, kartta kannattaa kuitenkin pitää aina näkyvillä.


Kerron täällä tämän aamun ihmeen tekniikan tuomista oivalluksista ja muutoksista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: