Henkilökohtaiset tavoitteet ja itsekkyys
Paan täysille luureihin
sen laulun jonka voima vie mut mukanaan
Moi teille kaikille
Senkun huutelette – harmi kun en kuule sanaakaan
Lyrics: Saara Törmä
Tavoitteet
Olen kaksi vuotta tehnyt työtä sen eteen, että aiemmasta elämästä poiketen tietäisin, mihin olen menossa. Että minulla olisi selkeät aikataulutetut tavoitteet ja suunnitelma niihin pääsemiseksi.
Tavoitteiden asettamiseksi itselle tarvitaan itsetuntemusta. Tavoitteisiin pääsemiseksi tarvitaan sitä voimaa, jota toiset kutsuvat omapäisyydeksi, toiset kovapäisyydeksi, toiset itsekkyydeksi, toiset yksinkertaisesti päättäväisyydeksi.
Kysyy voimaa pysyä sillä tiellä, jota on päättänyt itselleen rakentaa. Se kysyy voimaa, koska usein sitä tietä rakentaa yksin. Rinnalla saattaa kulkea tukena muita ihmisiä, mutta jokaisella on oma tiensä kuljettavana. Kukaan toinen ei voi elää kenenkään toisen elämää. Ympärillä on usein runsaasti niitä jotka vastustelevat oman tiesi rakentamista. Moni ihminen pelkää kaikkea erilaista: kaikkea sellaista, joka tuntuu vaaralliselta, kaikkea, joka ei ole oman kokemuspiiriin sisällä.
Tuomitseminen
Ciceron mukaan on olemassa ihmisiä, joilla on kiire tuomita niitä, jotka haluavat ottaa elämänsä omiin käsiinsä. Tästä syystä menestyjät usein tuomitaan. Menestystä ei katsota hyvällä. Tuntuu, kuin toinen olisi tehnyt liikaa. Miksi kateus ja tuomitseminen? Ne juontavat Ciceron mukaan juurensa siitä, että ihmiset osoittavat suosiota asioille, joihin uskovat itse pystyvänsä – suurin osa ihmisistä ei siis usko pystyvänsä menestymään kuten heidän tuomitsemansa ihmiset.
On helppo tuomita ihminen, jonka toimintaa ei ymmärrä. On helppo sanoa, että ”Hänellä on ollut tuuria” tai ”En itse haluaisi olla noin itsekäs”.
Oikeiden äänien kuunteleminen
Itse alan hiljalleen uskoa siihen, että mitä tahansa haluaa tehdä, pystyy tekemään: jos oikeasti haluaa ja tietoisesti pyrkii siihen. Tämä vaatii sitä, että rakentaa oman tiensä muista ihmisistä riippumatta ja muiden ihmisten vastalauseita kuuntelematta, ainoastaan omaa sisäistä ääntään kuunnellen. Tästä syystä tuo alussa oleva sitaatti BlaaBlaa-nimisen kappaleen lyriikoista on minulle tärkeä.

Pyrin kuuntelemaan sisäistä ääntäni sen sijaan että kuuntelisin toisten ihmisten minulle elämästäni sanomia asioita. Pyrin kulkemaan siihen suuntaan, jonka olen itselleni asettanut, riippumatta kenenkään toisen vastakkaisesta mielipiteestä. Pyrin siihen, että oma sisäinen lauluni on voimakkaampi kuin mikään muu ääni. Suostun kuuntelemaan itseni ulkopuolelta ainoastaan niitä ääniä, jotka tukevat omaa sisäistä lauluani. Ja usein nämä sisäistä ääntäni tukevat äänet paljastavat itsestäni puolia, joita en itse ole nähnyt tai jotka olen nähnyt vääristyneinä.
Pyrin erottamaan toisistaan jokaiselta ihmiseltä löytyvät aidon sisäisen paloni äänen ja takaraivosta, hartialta tai korvan takaa koko ajan kuuluvan vastalauseita ja epäilyksiä esittävän sisäistä paloani mitätöimään pyrkivän äänen.
Kannustan jokaista tunnustamaan omat heikot kohtansa ja kohtaamaan tunteensa – myös ne kipeämmät. Jos kipua ei kohtaa – jos kipua ei tunnista – se kroonistuu. Kroonista kipua on paljon vaikeampi parantaa. Sama koskee myös tunteita: tunteetkin voivat aiheuttaa kovaa kipua ja käsittelemättä jätettyjen tunteiden aiheuttamaa kipua on vaikeampi hoitaa. Käsittelemättä jätetyt tunteet aiheuttavat helposti erilaisia kroonisia sairauksia: masennusta, autoimmuunikiputiloja, suoliston ja hermoston häiriöitä.
Menestymällä elämässäni minulle tärkeissä asioissa ja käsittelemällä kipuni pyrin pysymään terveenä ja saamaan tyydytystä omasta työstäni.
Voisiko sen parempaa olla?
Lue myös artikkelini onnellisuudesta ja ihmeellisyydestä.