Miracura

Vyöhyketerapia

Ho’oponopono eli havaijilainen rukous tasapainottaa

Siiis tääääh? Mikä? ….ehkä olen sittenkin kuullut tämän aiemminkin…?

Jos sanan erittelee, se on helpompi lukea: Ho opono pono.

Sana on swahilia. Se on myös nimi havaijilaista alkuperää olevalle harjoitukselle, jonka avulla voi harjoitella anteeksiantoa. Onko sinulla asioita, joita et ole pystynyt antamaan anteeksi itsellesi tai muille? Lue siinä tapauksessa eteenpäin.

Ho’oponoponossa on suomeksi seitsemän sanaa:

Olen pahoillani – Anna anteeksi – Kiitos – Rakastan sinua

Ho’oponopono-harjoituksen tarkoitus on auttaa antamaan anteeksi. Anteeksiannon kautta se poistaa negatiivisuutta ja lisää elämään iloa ja tasapainoa. Harjoitus auttaa pääsemään eroon syyllisyyden taakasta. Se vahvistaa sinua ja antaa rohkeutta kohdata totuuden ja todellisuuden. Mutta ennen kaikkea harjoitus opettaa nauttimaan elämästä juuri nyt, juuri sellaisena kuin elämä nyt on – ja itsestäsi juuri sellaisena kuin olet.

Ho’oponopono-harjoituksen osien tehtävät eriteltynä tarkemmin

Osa 1: Olen pahoillani. Voit olla pahoillasi mistä tahansa, mitä on tapahtunut itsellesi tai muille. Olosi helpottuu ja voit jättää tapahtuneen taaksesi, kun tunnustat tapahtuneen ja tunteesi sitä kohtaan.

Osa 2: Anna anteeksi. Kun pystyt olemaan pahoillasi, voit pyytää anteeksiantoa. Etsit luonnollisesti anteeksiantoa kaikelle, mistä olit ensin pahoillasi. Anteeksiantoa etsimällä pyydät saada anteeksi kaiken tekemäsi, joka on vahingoittanut toisia – olit sitten siitä itse tietoinen tai et.

Osa 3: Kiitos. Osoitat kiitollisuutta kaikesta, mitä sinulle on tapahtunut. Sitä kautta opit arvostamaan isoja ja pieniä asioita elämässäsi. Tämä osa opettaa myös kärsivällisyyttä.

Osa 4: Rakastan sinua. Viimeisessä osassa osoitat rakkautta ja sanot rakastavasi kaikkea elämääsi liittyvää. Tämä osa opettaa sinua rakastamaan kaikkea, joka liittyy sinuun. Voit myös osoittaa rakkautta itseäsi kohtaan.

auringonlasku, ho'oponopono

Opin Ho’oponoponon voiman reilu vuosi sitten Janet Attwoodin vetämässä koulutuksessa. Sittemmin olen käyttänyt harjoitusta viikoittain. Minua ei ole haitannut se, ettei tehosta ole tieteellisiä todisteita: se riittää, että olen henkilokohtaisesti saanut apua harjoituksen tekemisestä.

Suosittelemani Ho’oponopono-harjoittelutapa

Tee ho’oponopono-harjoitus yhdessä joogien tekniikan mukaisen salamamudran eli Vajrapradama mudran kanssa.

Kuvittele sydämesi olevan keskellä rintakehääsi. Sijoita mielessäsi sydämen sisälle itsesi tai joku muu henkilö tai tapahtuma, jolle haluat antaa anteeksi. Pidä mielikuva mielessäsi samalla kun asetat kätesi mudra-asentoon ja toistat käsiä paikallaan pitäen Ho’oponoponon kokonaisuudessaan niin monta kertaa kuin haluat. Helpointa minusta on päättää harjoituksen kestävän tietty aika (useimmiten minuutteja) ja laittaa kello soimaan tämän tietyn ajan kuluttua.

Jos mietiskelet, suosittelen yhdistämään mietiskelyn tähän harjoitukseen. Voit mietiskellä ennen harjoitusta ja/tai sen jälkeen – miten itsestäsi parhaalta tuntuu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: