Miracura

Vyöhyketerapia

Jokapäivä, osa 54: Mummolle

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin tärkeitä ihmisiä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Kuka sinun elämässäsi on ihminen joka on vaikuttanut sinuun paljon? Joku jonka koet läheiseksi? Onko joku yksi ihminen, joka tuntuu vaikuttaneen sinun nykyisen olemiseesi enemmän kuin moni muut yhteensä? Kuka on se ihminen, joka on vaikuttanut arvoihisi ja jonka kautta arvosi ovat muodostuneet sellaisiksi kuin ovat?

Joskus käy niin että ihmisen arvon ymmärtää vasta sen jälkeen kun sitä ihmistä ei enää ole. Siinä vaiheessa kun haluaisi sen ihmisen kanssa keskustella niin se ei olekaan mahdollista. Toki keskustella voi aina omassa mielessä, oman pään sisällä, mutta se ei ole ihan sama asia kuin keskustella kasvokkain.

Mielestäni yksi yksi ihmisen tärkeimmistä tehtävistä on arvostaa toisia ihmisiä siinä hetkessä kun toisten ihmisten kanssa on tekemisissä, riippumatta siitä minkälainen se toinen ihminen on. Itselleni on suuri haaste pysyä tarpeeksi avoimena että pystyn tekemään tämän. Edelleenkin välillä käy niin, että ymmärrän toisen ihmisen arvon vasta liian myöhään, myöhään siis minkäänlaiselle vastavuoroiselle kanssakäymiselle.

Isovanhemmat tai isovanhempia vastaavat iäkkäämmät ihmiset on usein lapselle todella merkityksellisiä ihmisiä. Omat isovanhempani eivät ole tästä poikkeus. Heillä on ollut ja on edelleen elämässäni suuri merkitys. He ovat silti merkityksellisiä, vaikkei heitä enää ole tässä maailmassa. Vasta aikuisena olen alkanut oivaltaa Mitä arvoja olen rakentanut heidän kauttaan. Sitä kautta kun olen oivaltanut tämän pystyn hiljalleen rakentamaan itseäni uudestaan sen mukaisesti, miksi haluan tulla.

Lapsuudenkodissani ei keskusteltu tunteista, puhuttiin lähinnä työnteosta ja niistä asioista joita on vielä tekemättä. Isovanhempien kanssa sain viettää kiireetöntä aikaa. Voisi sanoa että isovanhempien kautta opin mitä on rakkaus. Pyyteetöntä, kiireetöntä, ei vaadi mitään, antaa kaiken.

Ketä sinä rakastat? Jos unohdit mainita itsesi, mietihän uudelleen


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen oli aiheena luonto.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: