Miksi menisin vyöhyketerapiaan?

Vyöhyketerapia eli refleksologia on erinomainen työvälinen parempaan itsetuntemukseen ja kehon reaktioiden tulkitsemiseen. Vyöhyketerapian kautta voi nähdä pintaa syvemmälle, löytää vaivojen alkusyyn. Kehon ja mielen ongelmien näkyminen iholla mahdollistaa hoidon suuntaamisen oikeaan kohteeseen.

Vyöhyketerapeuttinen hoito tehdään lääketieteellisestä hoidosta poiketen ilman, että elimistöön tuodaan mitään ulkopuolelta. Kehoa tuetaan tasapainottamaan toimintaansa puhtaasti omia keinojaan käyttäen. Tämä riittää usein hoidoksi, ellei sairaus ole hyvin vakava tai usein toistuva. Vyöhyketerapia on täydentävää hoitoa, jonka avulla voidaan tukea esimerkiksi koululääketieteellistä, homeopaattista, ravitsemustieteellistä tai psykoterapeuttista hoitoa.

Vyöhyketerapeuttisten heijasteiden kertoman perusteella on myös mahdollista vähentää lääketieteellisten tutkimusten tarvetta, siis pienentää hoidon aiheuttamia kustannuksia. Vyöhyketerapian avulla voidaan myös pienentää sairastumisriskiä tai ennaltaehkäistä sairauksia. Hoidon avulla voidaan usein myös helpottaa sairauden oireita ja joissain tapauksissa jopa parantaa sairauksia.

Tunnevyöhyketerapia tuo hoitoon psykologisen ulottuvuuden, koska hoitoon sisältyy aina psykologinen haastattelu. Kehohoito tehdään aina haastattelun ja kehon merkkien analyysin pohjalta. Minulla on kahdenkymmenen vuoden kokemus psyyken hoitamisesta hoitotieteen keinoin ja nyt myös vajaan kolmen vuoden kokemus minulle uudemmasta tunnevyöhyketerapeuttisesta lähestymistavasta.

En suosittele käyttämänä vyöhyketerapiaa olemassa olevien sairauksien hoidossa ainoana hoitomuotona. Jos sairaus on diagnosoitu lääketieteellisesti, sen hoito kuuluu ensi sijassa lääkärille. Vyöhyketerapeutilla ei ole diagnosointioikeutta.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: