Miracura

Vyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia

Olen Miracuran perustaja Kaisa Nousiainen. Teen vyöhyketerapiahoitoja osa-aikaisesti pääkaupunkiseudulla. Valmistuin huhtikuussa 2019 tunnevyöhyketerapeutiksi (diplomivyöhyketerapeutti) vajaan kolmen vuoden opintojen jälkeen.

Vyöhyketerapian periaatteiden mukaan ihmisen kokemukset jättävät merkkinsä kehoon. Ikäviä kokemuksia voidaan hoitaa kehon kautta, mikä tarkoittaa sitä, että mieltä voidaan hoitaa kehon kautta. Vyöhyketerapia on täydentävää hoitoa, jonka ei ole tarkoitus kokonaan korvata lääketieteellistä hoitoa. Sen avulla pystytään kuitenkin useimmiten tasapainottamaan elimistön toimintoja ja sitä kautta helpottamaan hoidettavan oloa.

Vyöhyketerapian hoitotehoa ei ole todistettu yksiselitteisesti lääketieteellisesti, koska hoidon periaate ei ole biologis-kemiallinen vaan energeettinen. Vyöhyketerapian hoitoperiaatteen taustaa voi lähteä tutkimaan opiskelemalla kvanttifysiikkaa. Osaava vyöhyketerapeutti huomioi kaikessa hoidossaan Heringin lain (linkki englanninkielinen). Heringin laki on täydentäviä hoitoja tekevien tärkein hoitoperiaate, jonka mukaan sairaudet ja vaivat paranevat ulkoa sisäänpäin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei vaivoja voi pakottaa paranemaan muussa kuin kehon määräämässä rytmissä.

Antti Pietiäinen kertoo hoitoperiaatteista myös videolla.

Vyöhyketerapia sopii hoidoksi myös koliikkiin.

Vyöhyketerapeuttinen hoito ei ole tulkintaa.

Hoidon aikana terapeutti haastattelee hoidettavaa ja toteaa keholta löytyneet merkit sekä toteuttaa hoidon haastattelun ja kehon merkkien pohjalta. Hoitoreaktiot vaihtelevat jonkin verran sen mukaan, mitä tavoitteita hoidettavalla on sekä missä vaiheessa elämäänsä hoidettava henkilö on.

Tunnevyöhyketerapeutti haastattelee aluksi asiakasta ja tekee sen jälkeen kehohoidon, joka tarkoittaa kevyttä, kivutonta hierontaa hierontapöydällä.

Vyöhyketerapeuttista hoitoa voidaan käyttää esimerkiksi helpottamaan raskasta elämänvaihetta tai vähentämään fyysisiä vaivoja. Hoito voi myös toimia tukena esimerkiksi psykoanalyyttiselle hoidolle.

Tunnevyöhyketerapia on koko kehon hoitoa - hoitopaikka on myös jalka.
Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: