Miracura

Vyöhyketerapia

Muutos vs muutto

Muutto voi olla kuin kaunis auringonlasku, jonka myötä jätän mieluiset hyvästit päivälle.

Muutto voi olla kuin kaunis auringonlasku, jonka myötä jätän mieluiset hyvästit päivälle tai myrsky, joka kestää päivästä toiseen.

Kutsuin pari viikkoa sitten ystäviä uuteen kotiini. Pohdimme illan aikana omia muuttojamme. Sitä, kuinka vaikeaa usein on pyytää apua.

Vahvuuden sairaus

Olisi paljon helpompaa maksaa sata euroa muuttoavulle, joka siirtää tavarat paikasta toiseen kuin potea kipeää selkää ja käsivarsia koko päivän tavaroiden kantamisen jälkeen. Olisi helpompaa maksaa loppusiivouksesta kuin käyttää omaa aikaa ja energiaa sen tekemiseen.

Miksi ihminen haluaa olla vahva?

Miksi ihminen haluaa olla vahva? Tehdä asioita, jotka voisi helpommin ja nopeammin antaa jonkun toisen hoidettavaksi?

Muuton ollessa kyseessä olisi tärkeää keskittyä myös muutoksen hyväksymiseen. Siihen, että pakkaa edellisen elämänsä ja aloittaa ainakin osittain alusta uudessa paikassa. Jos muuttomatka kulkee maasta toiseen, aloittaa alusta myös uudessa kulttuurissa – silloinkin, jos palaa kotimaahansa.

Muutos kulttuurista toiseen

Olen samaa mieltä takaisin Suomeen muuttaneiden ystävieni kanssa: paluu on paljon vaikeampaa kuin lähteminen. Uuteen maahan sopeutuminen on helpompaa kuin elämän ja arjen toteuttaminen takaisin “kotiin” tullessa. Koti ei tunnu enää samalta poissaolon jälkeen. Uudet asiat ärsyttävät ja kummastuttavat.

Olen samaa mieltä takaisin Suomeen muuttaneiden ystävieni kanssa: paluu on paljon vaikeampaa kuin lähteminen.

Ystävät tekivät kotini entistä enemmän kodiksi käydessään luonani yhtä aikaa. He toivat kotiini puhdistavaa ja arvostavaa energiaa.

Ihmettelen itsessäni edelleen sitä, kuinka vähän toisinaan arvostan itseäni: mieleeni tuli vasta pari päivää ennen ystävieni tuloa kotiini, etten ollut tullut lainkaan ajatelleeksi mahdollisia lahjoja. Unohdin aktiivisesti, että joku haluaisi tuoda minulle lahjan… Tämä kuvastaa vanhaa uskomustani: koska en arvosta itseäni, muutkaan eivät voi arvostaa minua. Ajattelen tuolla tavalla edelleen siitä huolimatta, että toiset ihmiset osoittavat jatkuvasti minun olevan väärässä. He näkevät minut ja arvostavat minua.

Muutos ja puhdistuminen

Muutto ja elämän tuomat toisinaan yllättävät muutostilanteet ovat oivallisia tilanteita päättää alkaa ajatella toisin: muuttaa tietoisesti omia käsityksiä itsestä ja elämästä. Porautua syvälle omiin uskomuksiin ja tottumuksiin. Päättää alkaa toimia uudella tavalla uudessa paikassa ja uusissa tilanteissa.

Muutin, koska kaipasin lisää tilaa. Edellinen koti oli isompi kuin nykyinen, mutta joskus odotukset ja toiveet ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa. Halusin muutosta, mutta elämä ei aina tarjoa sitä, mitä haluan, vaan sitä, mitä tarvitsen. Muutostilanteessa hyväksyä se, että elämä tarjoaa mahdollisuuksia, mutta oma asiani on, tartunko niihin. Tässä pitää olla nopea: jos ei ole valmiina, tilaisuus menee usein ohi.

Muutto ja muutos ovat erittäin hyviä syitä karsia samalla ylimääräisiä tavaroita.

Muutto on erittäin hyvä syy karsia samalla ylimääräisiä tavaroita. Suomessa suurimmalla osalla kansasta on paljon tavaraa, ja osalle siitä tavaramäärästä voisi olla parempaa käyttöä jollakulla toisella. Miksen siis voisi luopua jostain, josta en enää pidä tai jota en tarvitse?

Tavaran, erityisesti vaatteiden, karsiminen on myös puhdistavaa. Jokainen kaipaa muutosta ja uudistumista välillä. Väritoiveet vaihtelevat, toisenlainen tyyli alkaa viehättää. Pukeutumisella moni kuvastaa itseään, ja ihminenkin muuttuu. Minulla on onni tuntea ihmisiä, jotka sanovat suoraan “Toi ei enää sovi sulle, kannattaisi vaihtaa se toisenlaiseen.”

Silti tärkein tehtäväni on tietää ITSE mitä haluan. Tietää ITSE, mitä haluan muuttaa – ja mitä en halua.


Kirjoitin muutoksesta aiemminkin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: