Miracura

Vyöhyketerapia

Onnellisuus ja ihmeellisyys

Einstein sanoi, että että on vain kaksi tapaa elää elämäänsä. Toinen on elää kuin mikään ei olisi ihmeellistä ja toinen on elää kuin kaikki olisi ihmeellistä. Kumpaa tapaa sinä noudatat?

Hetkeen keskittymällä ei voi olla huomaamatta lehtien värimuutosta.

Itse pyrin keskittymään aina hetkeen, koska elämä tapahtuu siinä hetkessä. Elämä ei tapahdu eilen eikä elämä tapahdu huomenna. Vain hetkeen keskittymällä tulee vähän kuin vahingossa huomioineeksi ympäristöä: huomioineeksi, mitä siinä ympäristössä tapahtuu ja mitä siellä on.

Esimerkkinä vaikka nyt syksyllä punertuvat ja keltaiseksi muuttuvat puut. Hetkeen keskittymällä ei voi olla huomaamatta lehtien värimuutosta. Hetkeen keskittymällä ei voi olla huomaamatta sään viilenemistä. Hetkeen keskittymällä ei voi olla huomaamatta sitä, että pitää laittaa päälle erilaiset vaatteet.

Onnellisuus ei edellytä täydellisyyttä

Se, että elämä on ihmeellistä ei tarkoita sitä, että elämä olisi täydellistä. Eihän täydellistä olekaan. Pitkään pyrin täydellisyyteen ja edelleenkin sorrun siihen joskus, mutta pyrin muistamaan, että ilman täydellisyyttä voi olla hyvää elämää. Ilman täydellisyyttä voi olla onnellinen. Keskeneräisenä, rikkinäisenä, voi olla onnellinen ja tyytyväinen.

Onni asuu hetkessä.

Onnikin asuu hetkessä. Onnellinen voi olla vain hetkessä: jokainen voi olla päättää olla onnellinen aina jatkossa. Sekään, että on onnellinen, ei tarkoita sitä että kaikki olisi täydellistä. Mielestäni onni on kiinni lähinnä siitä miten asioita tarkastelee: päättääkö nähdä enemmän hyviä asioita kuin huonoja asioita vai kiinnittääkö ensisijassa huomiota huonoihin asioihin unohtaen samalla ainakin osa hyvistä.

Elämän ihmeellisyys

Miten sitten Einstein liittyy hyvinvointiin ja terveyteen? Matematiikan voidaan katsoa olevan kaiken toiminnan taustalla: kaikenlaisia asioita voidaan ymmärtää matematiikan näkökulmasta eli erilaisten kaavojen ja toistumien avulla. Jokaisen ihmisen elämässä on joitain kaavamaisuuksia.

Jokaisen ihmisen elämässä on joitain kaavamaisuuksia.

Mielestäni jokaisen tulee elää niin kuin itse haluaa – kuitenkin muita ihmisiä tai ympäristöä vahingoittamatta. Itselleen eläminen kaikkein tärkein periaate. Siitä syntyy onni ja onnellisuus. Ja se, että voi elää niinkuin itse haluaa, edellyttää sitä, että tietää mitä itse haluaa. Tarkastelemalla elämän hyviä puolia, niitä ihmeellisyyksiä, voi opetella näkemään niitä aiempaa paremmin. Voi opetella elämään hetkessä sen sijasta että eläisi menneessä tai tulevassa.

Mikä sinun lempimietelauseesi juuri tänään on? 

Lue myös artikkelini henkilökohtaisista tavoitteista ja itsekkyydestä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: