Miracura

Vyöhyketerapia

Opiskele kuin eläisit ikuisesti, elä kuin kuolisit huomenna

Kuuluisa sanonta. Usein sellaisissa on totuuden siemen…

Opinnot, nuo elämän suola. Olen opiskellut viime aikoina kuunkiertoon ja maailman tilanteeseen liittyviä asioita. Ja ei, nuo kaksi eivät juurikaan liity toisiinsa

Olen elämäni reilun neljänkymmenen vuoden aikana oppinut kyllästyväni helposti. Siinä mielessä minua on pitkän ajan kuluessa vaikea miellyttää. Ihmissuhteessa en ole ideaali kumppani, koska haluan, että asiat muuttuvat jatkuvasti. En ole kärsivällinen. Oletan, että muut ihmiset muuttuvat vähintään samaa tahtia kuin itse muutun. En oikein ymmärrä sitä, ettei joku haluaisi muuttua. Muutos on käsittääkseni välttämätöntä, joten sitä vastaan taistelu on järjetöntä, mieletöntä, täysin turhaa energianhaaskausta.

Itseopinnot ovat auttaneet ymmärtämään, että edellä olevan on ilman muuta puutteeni, haasteeni ja tärkeä henkilökohtaisen kehityksen kohde. Rakkaushan sallii kaiken, vaatimatta, esittämättä ehtoja.

Magneettikentät ja opinnot

Alan ymmärtää, että erilaisilla materiaaleilla on erilainen magneettinen värähtely. Että koska atomi on energiaa ja kaikki koostuu atomeista, kaikki ympärilläni näkemä ja tuntema värähtelee, pysyen magneettisten suhteiden takia kokonaisuutena, jonka aivoni silmieni ja tuntoaistini kautta tulkitsevat fyysiseksi kokemukseksi. Näiden asioiten opinnot on helppo toteutta.

Maan magneettikenttiin liittyvien asioiden opiskelu on alkanut kiinnostaa minua yhä enemmän viime vuosina, kiitos muun muassa maailmalla käydyn langattomiin verkkoihin liittyvän keskustelun. Olen ymmärtänyt yhä syvemmin sen, mikä merkitys elävällä maan kamaralla on maan kamaran päällä tapahtuvalle elämälle. Elämälle, joka ei näennäisesti ole fyysisesti riippuvainen maahan konkreettisesti liittyvistä asioista. Oikeasti ihminen kuitenkin on hyvin riippuvainen siitä, mitä maapallolle tapahtuu. En tiedä, pystyisikö ihmiskunta selviämään ilman maapalloa: onko olemassa välineitä, jotka voisivat viedä ihmisen turvaan.

On helppo ajatella, että maito tulee kaupasta. Mutta maitohan tulee eläimestä, joka syö täällä pallolla kasvatettua ravintoa. Maito loppuisi kaupasta ilman sitä tuottavaa eläintä.

Alan ymmärtää, että erilaisilla materiaaleilla on erilainen magneettinen värähtely. Että koska atomi on energiaa ja kaikki koostuu atomeista, kaikki ympärilläni näkemä ja tuntema värähtelee, pysyen magneettisten suhteiden takia kokonaisuutena, jonka aivoni silmieni ja tuntoaistini kautta tulkitsevat fyysiseksi kokemukseksi. Näiden asioiden opiskelu on helppoa, koska tietoa on tarjolla todella paljon.

Tätä kautta olen alkanut ymmärtää sitä, että kaikki muuttuu jatkuvasti, ja että niin tulee ollakin. Asioiden ei tule olla pysyviä, vaan muuttuvia. Ja ettei mikään katoa, muuttaa ainoastaan muotoaan. Jokin voi siis olla olemassa, vaikken näkisi, tuntisi tai ymmärtäisi sitä.

Kuunkierto

Mutta se kuunkierto. Minulle naisena kuu on merkityksellinen asia. Sen asema maapalloon nähden vaikuttaa elämääni voimakkaasti, koska kehoni elää samantyyppisten syklien kautta kuin kuu. Kuukautissuojamainoksissa ei taida edelleenkään näkyä punaista verta, mutta minusta vuotava veri on kyllä punaista.

Minulle naisena kuu on merkityksellinen asia. Sen asema maapalloon nähden vaikuttaa elämääni voimakkaasti, koska kehoni elää samantyyppisten syklien kautta kuin kuu. Kuukautissuojamainoksissa ei taida edelleenkään näkyä punaista verta, mutta minusta vuotava veri on kyllä punaista.

Olen todennut, että toisina päivinä lika irtoaa lattiasta paremmin kuin toisina, pyykit kuivuvat nopeammin tai ihokarvojen kasvu vaihtelee. Samantyyppisiä vaikutuksia on havaittavissa myös esimerkiksi puutarhassa: toisinaan juuret kasvavat nopeammin, toisinaan taas kasvien maanpääliset osat. Kuun aiheuttamat magneettiset vaihtelut vaikuttavat näihin asioihin. Kuu ei siis pelkästään säätele vuorovettä, sillä on syvällisempi vaikutus ihmisen elämään. Eikä vaikutuksia muuta se, uskooko niihin vai ei. Ne vain ovat.

Juuri vähän aikaa sitten opin, että sillä saattaa olla elämässäni merkitystä, missä ja minkä kokoinen kuu oli syntymähetkelläni. Tuntuu kaukaa haetulta, mutta lukiessani syntymähetken tähtikartan analyysiä tulin siihen tulokseen, että moni asia siinä saattaisi pitää paikkansa. Että saattaisi olla kannattavaa kokeilla tarkastella maailmaa kartan tarjoamasta näkökulmasta todetakseni, kannattaako se pidemmän päälle vai ei.

Pelkään – ja mitä se sitten estää?

Nuorempana luin horoskooppeja ja unikirjoja, toivoin itselleni niin sanottuja yliaistillisia kykyjä ja pohdin, miten tähtien asemasta voi päätellä mitään elämästäni. Uskon, että moni tekee nuorena samoin etsiessään itseään ja omaa paikaansa maailmassa. Nykyään saan noista asioista halutessaan tietoa paljon helpommin sähköisen verkon kautta löytämieni ihmisten välityksellä.

Huomaan, että minulle alkaa myös olla samantekevää, pitääkö joku ajatuksiani huuhaana. Jokainen saa puolestani uskoa, mihin itse haluaa – pääasia on, ettei luota sokeasti mihinkään, vaan tekee itse omat johtopäätöksensä. Pääasia on, että on riittävän avoin tarkastellaakseen maailmaa ja sen ilmiöitä erilaisista näkökulmista ja ajattelemaan itse, ei kuten joku toinen määrää.

Tästä syystä olen sitä mieltä, että aina kannattaa opiskella.

Elämä on paljon, paljon kiinnostavampaa, kun päättää olla pysähtymättä. Kun päättää, että aina kulman takana on jotain kiinnostavaa. Kun ymmärtää, että joo, on mahdollista tunnistaa pelkonsa eikä antaa niiden estää muutostaan.

Elämä on paljon, paljon kiinnostavampaa, kun päättää olla pysähtymättä. Kun päättää, että aina kulman takana on jotain kiinnostavaa. Kun ymmärtää, että joo, on mahdollista tunnistaa pelkonsa eikä antaa niiden estää muutostaan.

Pieneläinten vyöhyketerarapia ja kraniosakraaliterapia

Näistä aiemmista opinnoistani kirjoitinkin hieman aiemmin toisessa blogissani. Minulle hirveän kärsimättömänä ja jatkuvaa muutosta kaipaavana sopii hyvin tehdä useampaa työtä yhtä aikaa. Se mahdollistaa näkökulman jatkuvan muutoksen ja samalla jatkuvan kehityksen sekä tarjoaa loputtomiin mahdollisuuksia oppimiseen.

Theta healing ja reiki -opinnot

Theta healing ja reiki ovat uusimmat opiskelun- ja kiinnostuksenkohteeni. Saa nähdä, kuinka pian pääsen kokeilemaan taitojani näiden hoitojen parissa. Olen vasta alussa. Toistaiseksi olen käynyt toisten tekemissä hoidoissa, kohta saan alkaa hoitaa itseäni. Vasta sitten muita.

Kirjat odottavat hyllyssä, opettajien kohtaaminen on edessä. Opettajia on kaikkialla, kunhan pidän silmäni auki, vaikka olen minä toki menossa ihan maksulliseen koulutukseenkin oppiakseni täsmäasioita. Elämänopinnot ovat myös jatkuvia, sama se, mitä aktiivisesti ja tietoisesti opiskelee

Järki-ihmisestä tunneihmiseksi

Ajattelin ennen olevani järki-ihminen. Sittemmin olen ymmärtänyt olleeni sokea itselleni, kuten ihmiset taitavat usein olla itseään koskevissa asioissa. Itseäni koskevat opinnot jatkuvat...

Ajattelin ennen olevani järki-ihminen. Sittemmin olen ymmärtänyt olleeni sokea itselleni, kuten ihmiset taitavat usein olla itseään koskevissa asioissa. Muistan, kuinka sokeita vanhempani olivat omalle tilanteelleen ennen avioeroa – siitä huolimatta, että itse tiesin heidän eroavan. Muistan, kuinka ystäväni ovat välillä todenneet ihmetelleensä, että minulta kesti niin kauan ymmärtää elämässäni jotain, joka oli heille selvää jo kauan sitten.

Parhaita ystäviä ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät pakota uskomaan mitään. Jotka antavat minun ymmärtää asioita omassa tahdissani ja ovat tukena, kun viimein ymmärrän. Heillähän on ollut enemmän aikaa hyväksyä asia, joka on minulle uusi, joten heillä on sen suhteen enemmän ymmärrystä.

Olen vasta aikuisena hyväksymässä sen, että olen kaikkea muuta kuin järki-ihminen. Sen, että haluan mennä takapuoli edellä puuhun, jos siltä tuntuu. Sen, että annan tunteiden johdattaa minua vaikeuksiin, joista oppiminen on tehtäväni tässä elämässä. Sen, että piiloudun itseltäni, jos yritän olla jotain muuta kuin olen.

Soisin niin mieluusti, että jokainen voisi kokea vapautuvansa itsessään. Että jokainen voisi nähdä omat vahvuutensa, hyväksyä niiden voiman ja oppia käyttämään voimaansa edistääkseen itselleen tärkeitä asioita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: