Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 10: Kukkien kastelusta

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-10:ssa pohdin sitä, miksi vertailen itseäni toisiin ihmisiin – ja onko siitä hyötyä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Itseni vertailu toisiin ihmisiin saa minut usein tuntemaan alemmuutta ja huonommuutta. Miksi sitten teen sitä? Yksinkertaisesti siksi, että olen tottunut tekemään niin.

Entä jos arvostaisin itseäni sellaisena kuin olen? Tietäisin, kuka ja mikä olen. Sillon ei olisi jatkuvaa tarvetta hakea itseäni toisten kautta vertaamalla itseäni muihin. Avoin omaan itseen – omiin heikkouksiin ja vahvuuksiin – tutustuminen saa useimmiten ihmisen itsevarmuuden lisääntymään ja kanssakäymisen helpottumaan toisten ihmisten kanssa.

Mitä sinä arvostat itsessäsi eniten? Kerro – täällä tai Facebookissa. Nyt on itsensä kehumisen aika!

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy). .


Huomenna kerron miksi tekniikka pitää minut nöyränä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: