Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 12: Kirjoittamisen merkityksestä

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-12:ssa pohdin kirjoittamisen merkitystä oman elämän ymmärtämiselle. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Oletko kirjoittanut jotain, jonka muistat auttaneen sinua ymmärtämään paremmin omaa tilannettasi, toimintaasi tai ajatteluasi? Minulle kirjoittaminen on ollut koko ikäni tärkeä työkalu- – vaikka sen olen monta kertaa unohtanutkin. Säännöllisen epäsäännöllisesti saan muistutuksen siitä, kuinka tärkeää asioiden pohtiminen kirjoittamalla on.

Minulla on tällä hetkellä vielä kesken yksi kirjoitushaaste. Kerron siitä myöhemmin – sitten kun olen päässyt sen loppuun. Tässä podcastissa kerron siitä, mikä merkitys minulle oli oman elämän tapahtumien ylös kirjoittamisesta. Kyse ei ole elämänkerrasta, vaan tarinallisesta elämänkaarianalyysistä, joka sisältyy tunnevyöhyketerapiaopintoihini. Suosittelen vahvasti kirjoittamista itsentä kehittämisen työkaluna.

Mitä sinä olet kirjoittanut? Onko kirjoittamisesta ollut apua itsesi ymmärtämisessä? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko itseäsi muihin? Oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä tai tylsää.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy). .


Huomenna kerron koppakuoriaisesta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: