Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 13: Koppakuoriainen

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-13:ssa pohdin esteiden ylittämistä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Oletko opetellut tarkastelemaan asioita eri näkökulmista, jos et tunnu pääsevän eteenpäin jonkin asian kanssa? Olen huomannut, että välillä elämässä kannattaa soveltaa lastenlaulua Leijonaa mä metsästän:

”Sitä ei voi ylittää (sitä ei voi ylittää). Sitä ei voi alittaa (sitä ei voi alittaa). Sitä ei voi kiertää (sitä ei voi kiertää). Täytyy mennä lävitse.” Tämän ohjeen soveltaminen vaatii (aikuisten ajattelun mukaan) tilanteen tarkastelua kauempaa ensin ja mahdollisten toimintavaihtoehtojen arvioimista aiemman tarkastelun perusteella. Ja sen toteamista, että joskus paras vaihtoehto on mennä päin, kohdaten samalla omia pelkoja. Usein ne pelot osoittautuivat aivan hyvin ylitettäviksi – kuten laulussakin.

Koska viimeksi olet kuunnellut lastenlauluja ajatuksella? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko itseäsi muihin? Oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä tai tylsää – kirjoittaminen saattaa auttaa tässä.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy). .


Huomenna kerron pelkojen kohtaamisen merkityksestä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: