Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 14: Pelkojen kohtaaminen toisten ihmisten kautta

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-14:ssa panikoin tulevaa tapaamista. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Tapaatko ihmisiä, joille sinun on vaikea selittää asioita ymmärrettävästi – joudut siis ponnistelemaan mielessäsi, jotta tulet ymmärretyksi? Pelottaako sinua mennä tilanteisiin, joissa et kenties tule ymmärretyksi, vaikka teet parhaasi?

Toisten ihmisten heikkouksien kautta opit paljon itsestäsi. Ne asiat, jotka ärsyttävät eniten toisessa ihmisessä, ottavat sinua eniten päähän itsessäsi. Minun kompastuskiveni ovat usein omat huonommuudentunteet, joihin auttoi tuokin tapaaminen, josta tässä kerron. Ymmärsin sen aikana ja jälkeen, että osaan itse asiassa asioita paljon paremmin kuin etukäteen ajattelin. Osaan suhtautua rauhallisesti saamaani palautteeseen – ja ennen kaikkea, tuli ymmärretyksi ainakin tärkeimmissä asioissa.

Minkä oman pelkosi olet viimeksi kohdannut – ja mitä opit siitä? Kerro – täällä tai Facebookissa. Muista: ihan kaikki pelkäävät jotain, kaikki vain eivät tiedä mitä.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko itseäsi muihin? Oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä tai tylsää. Kirjoittaminen saattaa auttaa, samoin pelkojen kohtaaminen.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).


Huomenna kerron pelkojen kohtaamisen merkityksestä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: