Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, Matkalla minuksi, osa 15: Jokainen ihminen on tärkeä

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-15:ssa mietin jokaisen ihmisen elämän merkityksellisyyttä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

On päiviä, joiden kuluessa tunnen oloni mitättömäksi, merkityksettömäksi, ihan-samaksi-mitä-tapahtuu. Välillä mielleni yrittää väittää, että olisi ihan-sama, vaikken olisi olemassa tai tekisi mitään.

Sitten muistan, että olen ihan joka päivä merkityksellinen itselleni. Sillä, mitä teen tai jätän tekemättä, on merkitystä itselleni koko ajan. Joka hetki. Sillä, mitä ajattelen, on merkitystä. Sillä, millä päiväni täytän, on merkitystä. Sen lisäksi, että tekemisilläni on merkitystä itselleni, niillä on merkitystä myös muille – ihan aina myös joillekuille toisille. Elämän merkityksellisyys syntyy niistä kuuluisista pienistä asioista: vaikka sitten siitä, miltä hengityksesi höyry näyttää pakkasessa kävellessäsi.

Mitä sinä teet, kun merkityksettömyyden tunne alkaa hiipiä tietoisuuteen? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).


Huomenna kerron mistä sain muistutuksen pysähtyessäni katsomaan erikoisen näköistä varjoa kadulla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: