Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 16: Vesihöyryn varjo

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-16:ssa kerron, kuinka sain muistutuksen hetkessä elämisestä tielle heijastuneen erikoisen varjon kautta. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Matkallani huomasin kadulle heijastuvan ruskean varjon, joka liikkui. Yleensä varjot ovat mustia tai harmaita, mietin ja pysähdyin hetkeksi, katsoin ylös. Totesin, että olenhan minä tuollaisen varjon nähnyt ennenkin muodostuvan auringon paistaessa vesihöyryn läpi.

Pysähtyminen ja sen pohtiminen, mitä ohikulkijat ajattelivat katsettani seuratessaan tarjosi minulle muistutuksen siitä, kuinka tärkeää on hyödyntää elämän tarjoamat mahdollisuudet. Jos elämä antaa sitruunoita, puristatko niistä mehua? Osaatko tarttua tilaisuuteen? Ihan älyttömän hyvä, jos osaat – minä vasta opettelen. Ihan liian usein ymmärrän itselleni parhaan toimintatavan vasta, kun on liian myöhäistä. Olen kuitenkin päättänyt kulkea ovista, koska niiden takana on kuitenkin aina uusia ovia: asioita päättämällä pääsen eteenpäin.

Minkä päätöksen sinä olet tehnyt viimeksi? Jokainen päätös voi olla iso. Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista voi harjoitella tietoisesti.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).


Huomenna puhun mielekäästä työntekemisestä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: