Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 17: työn tekeminen hyvin

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-17:ssa kerron, mitä minulle merkitsee se, että saan tehdä työni niin hyvin kuin pystyn. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Työn tekeminen tuntuu parhaalta silloin, kun voi tehdä enemmän kuin ajatteli pystyvänsä tekemään – eli ylittää itsensä. Tätä ei kuitenkaan kukaan jaksa joka päivä, välillä on sallittua tehdä rutiinitehtäviä ja olla ajattelematta yhtä paljon kuin innovatiivisempina päivinä.

Yksi keskeinen osa elämään mielekkyyttä tuovista asioista on mahdollisuus keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Sillä tavalla työt tulevat parhaiten ja tehokkaimmin tehtyä, vaikka eri lähteet yrittävätkin vakuuttaa, että ihmisen tulee pystyä tekemään ainakin kolmea asiaa samaan aikaan. Eniten opin, kun voin avoimin mielin tehdä sen yhden asian, sen jälkeen seuraavan ja sen jälkeen seuraavan. Tämä yhdistettynä välittömään palautteeseen on tehokas tapa oppia.

Voitko sinä tehdä työsi niin hyvin kuin haluat? Mistä tämä johtuu? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).


Huomenna pohdin liikennesääntöjä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: