Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 18: Liikennesäännöt

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-18:ssa muistelen liikennesääntöjä pyöräilykauden alkaessa. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Keväisin pyöräilykauden alkaessa kertaan liikennesääntöjä hiljaa mielessäni. Muistelen samalla niitä huomautuksia, joita olen saanut ulkona liikkuessani autoilijana, pyöräilijänä ja kävelijänä. Kuulemma minulle huomautellaan usein kaikenlaista, ei muille niin paljon. Miten sitten lienee sekin. Ylenssä niistä huomautuksista on jotain opittavaa – jos ei muuta niin se, kuinka kehnosti huomauttaja tuntee liikennesäännöt.

Tieraivo on kiinnostava ilmiö. Mikä aiheuttaa sen, että toiset katsovat oikeudekseen huutaa toisille tai jopa törmätä tahallaan? Jokaisella on elämässää haasteita ja suuttumusta herättäviä asioita, mutta toiset ihmiset pystyvät purkamaan näiden herättämät tunteet tavoilla, jotka eivät vahingoita muita. Arvostaisin suuresti sitä, jos liikenteessä toimittaisiin tänä kesänä rauhallisesti ja toiset huomioon ottaen.

Mikä on lempikulkuvälineesi? Tunnetko sitä koskevat liikennesäännöt? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).


Huomenna kerron tanssiharjoituksistani.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: