Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 19: Maanantain tanssiharjoitukset

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-19:ssa pohdin tanssimisen merkitystä itselleni. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Olen elämässäni saanut paljon iloa tanssimisesta. Silti olen myös monta kertaa unohtanut, kuinka hauskaa tanssiminen on ja kuinka helposti olen liikkeen kautta saanut hyvää mieltä itselleni.

Opin taannoin, mikä merkitys on pomppimisella. Se on aliarvostettu keino saada mieli korkealle nopeasti ja helposti, ilman apukeinoja. Paikallaan pomppimalla saa sykkeen kohoamaan ja tulee lämmin. Samalla peiliin katsomalla voi todeta, että jos ei tykkää näkemästään, olisi syytä tehdä elämässä jotain muutoksia…

Mikä on lempitanssisi? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta.

Entä miksi muistelen liikennesääntöjä?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin vapun merkitystä itselleni.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: