Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 20: Vappu

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-20:ssa pohdin ajankohdasta johtuen tietysti vappua ja vappujuhlan historiaa. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Vapulla on kiinnostava historia, kun ajankohtaa tarkastelee maailmanlaajuisesti. Ajankohtaan osuu sekä työläisten oikeuksien vaatimuksista johtuvia kuolemia, kirkollisia tapahtumia että opiskelijoiden toimintaan liittyviä asioita.

Itse päätin juhlistaa vappua lähtemällä puolison, kaverien ja koirien kanssa luontoon, säästä riippumatta. En käytä alkoholia, mutta juhlan sosiaalista luonnetta voi toteuttaa monella tavalla ja monessa paikassa. Palaan illaksi kotiin painamaan valkolakin päähän ja syömään rusinoita. Tänä vuonnakaan en saanut aikaan tehdä itse simaa, toisin kuin muutama vuosi sitten. Huomenna osallistun perinteiselle piknikille, tällä kertaa tämänhetkisessä kotikaupunginosassani.

Mitä sinunnäköiseesi vappuun kuuluu? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin, miksi pidän kaikista vuodenajoista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: