Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 21: Vuodenajat

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-21:ssa pohdin miksi pidän kaikista neljästä Suomen vuodenajasta. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Iloista vappua! Elä tätä hetkeä, mitä ikinä teetkin.

Suomessa on tyypillistä puhua säästä. Keskustelu säästä juontaa juurensa ainakin lähimenneisyyden maanviljelyshistoriasta: oli oleellista ennustaa kevään ja kesän säätä, jotta saatiin mahdollisimman hyvä sato eikä talvella tarvinnut nähdä nälkää.

Pidän kaikista vuodenajoista ja kaipaisin niitä, jos joku puuttuisi. Uskon, että minun olisi vaikea tottua elämään ikuisessa kesässä tai talvessakaan. Vuodenajat edustavat minulle ajan kulumista ja auttavat hahmottamaan luonnon kiertokulkua ja sitä kautta omaa elämää. Ne muistuttavat siitä, että elämä alkaa ja päättyy – ja että välillä aika tuntuu kuluvan nopeammin ja välillä taas hitaammin. Jokainen päivä on erilainen kuin toinen eikä mikään hetki toistu juuri samanlaisena.

Mikä on sinun lempivuodenaikasi? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin, miksi pidän kaikista vuodenajoista.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: