Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 24: Eläinten Heijastukset

Podcastien tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-24:ssa pohdin mitä merkitystä omalle kehitykselleni ja muutokselleni on toisilla ihmisillä ja eläimillä. Tästä lähtien podcasteissa on myös mukana tunnari, jonka olen ”ihan itte” tehnyt! Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Yksi työni on hoitaa eläimiä. Se on minusta uskomattoman antoisaa ja teen sitä mielelläni. Läheskään aika se ei edes tunnu työltä: ennemminkin se on ilo. Toisaalta elekieltä pääkielenään käyttävän olennon kanssa on oltava eri tavalla valppaana kuin sanoilla kommunikoivan: väsyneenä vieraamman kielen tulkinnassa jaa helposti jotain oleellista huomaamatta.

Sillä on merkitystä, miten näkee itsensä toisten heijastumana. Jokainen toinen ihminen tulkitsee sinulle itseäsi, koska jokaisessa näet itsesi. Tunnistat toisissa ihmisissä omia piirteitäsi ja teet niiden perusteella tulkintoja siitä, millainen se toinen on. Ne asiat, jotka ottavat toisessa ihmisessä päähän, ärsyttävät sinua itseäsi.

Oletko huomannut, että jos haluaisit punaisen auton, niitä alkaa näkyä ulkona jatkuvasti? Jos haluaisit vaihtaa asuntoa, näet asuntoilmoituksia mihin tahansa menetkin tai mitä luetkin? Se, mihin huomiosi kiinnittyy, kiinnittää huomiosi erilaisissa tilanteissa. Samalla periaatteella huomiosi kiinnittyy toisissa ihmisissä niihin ominaisuuksiin, joita olet tottunut itsessäni etsimään – tietoisesti tai tiedostamatta.

Mitä sinä näet katsoessasi toista ihmistä tai eläintä? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin ruoan vaikutusta kipuun.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: