Podcast Jokapäivä, osa 25: ruoan merkityksestä terveydelle
Tämän päivän podcastissa pohdin, miten ruoka vaikuttaa kipuuni.
Artikkelin keskeltä löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.
Pikkuhiljaa olen tullut yhä enemmän tietoiseksi siitä, mikä merkitys syömälläni ruoalla on konkreettisesti, jokapäiväisessä arjessa. Kun syön itselleni oikein, voin paremmin. Yksi tärkeä tehtäväni elämässä onkin tietää, mikä ruoka minulle sopii ja mikä ei.
Tiedätkö, sopiiko sinulle paremmin keltasipuli vai valkosipuli? Jos olet jommallekummalle allerginen, vastaus lienee selvä. Entä erotatko kehosi tarpeen mielihalusta? Valitsetko syödä tiettyä ruokaa, koska tarvitset sitä, vai koska haluat?
Tietyt ruoka-aineet, kuten vehnä ja sokeri, voivat aiheuttaa tulehdusta kehossa. Tämän totean todeksi omakohtaisen kokemuksen perusteella. Kasvisten sisältämät vitamiinit ja hivenaineet taas vähentävät kudoksissa olevia lieviä tulehdustekijöitä. Tämänkin oma kehoni on todistanut oikeaksi. Tärkeintä syömisessä mielestäni on kuunnella itseään ja valita ruoka sen mukaan, riippumatta siitä mitä naapuri syö.
Kuinka oikein mielestäsi syöt? Kerro – täällä tai Facebookissa.
Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).
Huomenna pohdin mitä sinusta kertoo se, että ajat tiessä olevaan kuoppaan.
Edellisten podcastien aiheet
Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.
Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.
Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat. Entä mitä merkitystä omalle kehitykselle on toisilla ihmisillä ja eläimillä?
Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään