Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 26: miten välttää kuopat tiessä

Huomioimiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcast-26:ssa pohdin, mihin asioihin elämässä kannattaa kiinnittää eniten huomiota. Mukana nyt myös tunnari, jonka olen ”ihan itte” tehnyt! Artikkelin keskeltä löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Se, mihin kiinnität huomiosi, toteutuu elämässäsi. Jos kiinnität huomiosi ikäviin asioihin ja niihin asioihin, joita et halua tapahtuvan, niitä tapahtuu. Jos taas kiinnität huomiosi unelmiisi, tavoitteisiisi ja toivomiisi hyviin asioihin, niitä tapahtuu.

Oletko tehnyt unelmakartan, jota kutsutaan myös aarrekartaksi? Tiedätkö, mistä unelmoit? Millä tavalla haluat elää ja missä? Tavoitteletko suuria vai pieniä asioita? Joskus herääminen hyväntuulisena seuraavana aamuna voi olla lähes mahdottomalta tuntuva ajatus, joskus taas riittää uskoa siihen, että asuu kahden vuoden päästä pysyvästi unelmamaassaan.

Sillä voi aloittaa, että lakkaa tuijottamasta tiessä olevia kuoppia.


Onko lasi mielestäsi puoliksi täysi ja puoliksi tyhjä? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin meissä jokaisessa olevia eri puolia itsestämme.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat. Entä mitä merkitystä omalle kehitykselle on toisilla ihmisillä ja eläimillä – ja mitä merkitystä on sillä, mitä syöt?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: