Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 27: minän eri puolet

Minään liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa luen kahta minän puolta kuvastavat runot. Artikkelin keskeltä löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Mielestäni jokaisessa ihmisessä on useita puolia. Suurimmalla osalla meistä on erilaisia rooleja, joiden kautta eri vahvuudet ja heikkoudet pääsevät esiin. Olemme vanhempia, sisaruksia, lapsia, työntekijöitä, ohjaajia, pomoja, omistajia, pyöräilijöitä…

Omien heikkouksien tunnistaminen ja tunnustaminen on mielestäni vahvuutta. Kun tunnistat toisissa ihmisissä omia heikkouksiasi, näet jo itsesi selvästi ja voit oppia sitä kautta paljon. Jokaisella on myös oikeus tuntea ylpeyttä siitä, mikä ja kuka on. Tuntea kiitollisuutta siitä elämästä, jota saa elää.


Kuinka monta puolta sinussa on? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin toisten ihmisten palvelemisen merkitystä omalle mielenterveydelle.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat. Entä mitä merkitystä omalle kehitykselle on toisilla ihmisillä ja eläimillä – ja mitä merkitystä on sillä, mitä syöt?

Tiedätkö, miksi ajat tiessä oleviin kuoppiin?

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: