Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 30: ihmisen sisin

Syvimpään olemukseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin ihmisen sisintä, jota kutsutaan myös sieluksi. Artikkelin keskeltä löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Onko sinulla ympärilläsi ihmisiä, jotka uskovat sinuun? Uskotko itse itseesi ja olemassaolosi oikeutukseen ja merkitykseen?

Ihmisen sisin, sielu, sisin olemus, millä nimellä sitä kutsuukaan, on kiinnostanut ihmisiä jo kauan. Englanniksi tekemäni verkkohaun perusteella verkostakin löytyy sielua koskevia asioita runsaasti. Suomenkielellä sana ”sielu” ohjaa yleisemmin kirkollisiin asioihin, vaikka termiä käytetään muissakin yhteyksissä. Jokaisella ihmisellä lienee maailmankuvansa mukaan oma käsityksensä siitä, mitä sielu tarkoittaa.


Miten määrittelisit sanan sielu? Mitä se on? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin avoimuutta ja vankina olemista.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.

Huonommuuteen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat. Entä mitä merkitystä omalle kehitykselle on toisilla ihmisillä ja eläimillä – ja mitä merkitystä on sillä, mitä syöt?

Miksi ajat tiessä oleviin kuoppiin tai olet huolissasi minän eri puolista? Edellisen lähetyksen huonommuuden tunteista voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: