Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 32: elämän palaset

Elämän palasiin liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin elämän rakentamista jokaisella meillä olevista palasista. Artikkelin keskeltä löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Jokaisella on omannäköinen elämä, josta voi luoda sellaisen kuin itse parhaaksi näkee. Rakennustyylin ja koon voi valita itse, samoin tahdin ja sen, millä asenteella ja mistä lähtökohdista elämäänsä rakentaa.

Kyllä, jokainen voi tehdä kuten itse parhaaksi näkee. Kukaan ei voi rakentaa sinua ja sinunnäköistäsi elämää puolestasi: se on sinun tehtäväsi. Se on myös minun tehtäväni. Kuinka paljon palasia sinulla on, riippuu omista ajatuksistasi ja näkemyksistäsi: mitä avoimemmin suhtaudut maailmaan ja itseesi, sitä helpompaa on rakentaa. Sitä värikkäämpää ja sitä mukavampaa, mitä useammin kuljet silmät auki ja haistelet mistä päin nyt tuulee.


https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512402076/haltiaelamaa/

Minkävärisiä palikoita sinun rakennusmateriaalisi sisältää? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa (ja Spotifyssä, kunhan ymmärrän miten saan ne sinne – vielä eivät näy).

Huomenna pohdin ventovieraiden kohtaamista.

Edellisten podcastien aiheet

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä, tunteiden tukahduttaminen taas voi sairastuttaa. Kun tunnet omat arvosi ja menet tietoisesti kohti niitä sinulle syvästi tärkeiden asioiden kautta, elät omannäköistäsi elämää.

Oletko pohtinut, miksi oikea toimintatapa tietyssä hetkessä tulee mieleen vasta tilanteen mentyä ohi? Mikä asia saa sinut välillä tuntemaan itsesi huonoksi? Vertailetko silloin itseäsi muihin? Entä oletko huomannut, että oman itsen ja muun maailman opettelu voi olla mielekästä – tai tylsää? Kirjoittaminen saattaa auttaa mielekkyyden kokemisessa, samoin pelkojen kohtaaminen. Myös merkityksellisyyden kokemista ja hetkessä elämistä voi harjoitella tietoisesti myös työn kautta. Ja tanssimisen Muista myös pitää taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä.

Rakentamiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Miksi ihmeessä muistelin liikennesääntöjä? Juuri ennen vappua vielä? Vappuna pohdin myös, miksi pidän kaikista vuodenajoista ja hieman vapun jälkeen, missä kulkevat auttajan rajat. Entä mitä merkitystä omalle kehitykselle on toisilla ihmisillä ja eläimillä – ja mitä merkitystä on sillä, mitä syöt?

Miksi ajat tiessä oleviin kuoppiin tai olet huolissasi minän eri puolista? Tunnetko häpeää itsesi puolesta ja kuunteletko sisintäsi? Edellisen lähetyksen mielen vankiloista voit kuunnella myös tänään

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: