Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 36: yllätykset ja faktat

Yllätyksiin liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin yllätyksiä ja faktojen paikkansapitävyyttä ajan kuluessa. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Tein hakukoneella haun sanalla ”yllätys+uutinen+2019”. Klikatuimpia otsikoita näyttävät olevan klikkiotsikot, yllätys yllätys: eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan liittyvät asiat, valmisruoasta löytyneet epämiellyttävät jutut, pornoon liittyvä uutisointi, pörssiin ja rahaan liittyvä uutisointi. Hakukone tarjoaa myös seuraaviksi hakusanoiksi vaaleihin liittyviä asioita.

Olikohan vaaleissa siis suurin yllätys nuorten naisten valituiksi tuleminen? Vaiko se, että eduskunnassa aloitti paljon ensi kertaa valituiksi tulleita? Vai se, että päättäjissä ei tällä vaalikaudella ole yhtään suurta puoluetta, vaan kolme keskisuurta? Vai joku muu asia?

Yllätyksen yllätyksellisyys on toki kiinni sen todistajasta. Talvi yllättää median mukaan autoilijat joka syksy. Urheilijat yllättävät suorituksillaan. Monessa paikassa kuulemma on yllättävän pahaa kahvia.

Miten faktat sitten liittyvät yllätyksiin? Noh, siksi koska niiden paikkansapitämättömyys tulee ihmisille toisinaan yllätyksenä. Faktan faktamaisuushan on usein kiinni ihmisen maailmankatsomuksesta, esimerkkinä vaikka nykyinen ilmastonmuutoskeskustelu. Siihen kantaa ottamatta totean vain, että keskustelussa on mukana useampi fakta, jotka jonkun toista mieltä olevan mukaan eivät ole faktoja.

Olihan aiemmin faktaa sekin, että aurinko kiersi maata kuten kuukin, koska näkyyhän se nyt taivaalta. Sittemmin ollaan päädytty erilaiseen ajatukseen.


Oletko elämässäsi törmännyt jollain tavalla konkreettisesti siihen ajatukseen, ettei faktana pitämäsi kenties olisikaan faktaa? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin ympäristön muutoksia.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin oppimiseen liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: