Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 38: Kaksi tapaa kohdata isot muutokset

Muutoksiin liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin, millä kahdella tavalla ihmiset reagoivat isoihin muutoksiin elämässään. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkit edellisiin lähetyksiin.

Elämä ei ole mustavalkoista, mutta joskus tuntuu, että ihmiset ovat. Usein sellainen onkin helpompaa kuin harmaan sävyjen tulkitseminen. Onko tässä esimerkissä siis kyse kahdesta ääripäästä vai vain kahdesta vaihtoehdosta?

Kielitoimiston sanakirja määrittelee mustavalkoisen monella tavalla. Esimerkkinä ”Hyvän ja pahan vastakohtaisuutta räikeästi korostava; yksioikoinen, vivahteeton, vivahteita tajuamaton tms. Mustavalkoinen maailmankatsomus. Mustavalkoinen näkemys.

Miten tuo liittyy isoihin muutoksiin reagointiin? Mielestäni reaktioita on kaksi, joten niiden voisi määritellä olevan mustavalkoisia, vaikkei kyse tässä tapauksessa olekaan hyvästä ja pahasta, vaan kahdesta tasaveroisesta asiasta. Jos kuitenkin asiaa tarkastelee mustavalkoisesti, voi ajatella kysessä olevan kaksi ääripäätä.

Mitä paremmin ihminen tuntee itsensä, sitä helpompi (jos niin nyt voi asian ilmaista) on elää elämää, joka tuottaa iloa ja oivalluksia: elämää, jollaista haluaa elää. Koska jokaisen elämässä tapahtuu väistämättä muutoksia, eikö niihin reagoimisen ennakointi voisi auttaa nopeuttamaan muutoksesta toipumista?

Mustavalkoinen tarkoittaa myös sitä, että olisi oikea ja väärä tapa reagoida. Tässä tapauksessa niin ei ole: on vain yksilölle tyypillinen ja ei-tyypillinen tapa.


Miten reagoit isoihiin muutoksiin? Muista: väärää vastausta ei ole, on vain oikeita vastauksia. Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin kehon ja mielen yhteyttä.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin yllätyksiin liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: