Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 39: lihasten liikuttaminen saa mielen joustavaksi

Lihasten ja mielen yhteyteen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron oivaltamastani lihaskunnonn harjoittamisen ja mielen välisestä yhteydestä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Olen ollut laiska pidemmän aikaa, enkä ole ahkeroinut lihasten kunnon parantamiseen tarkoitettua harjoittelua tietoisesti tietyllä aikataululla ja tavoitteilla. Kuukausia on kulunut usein välissä tekemättä kunnon painotreeniä.

Ja ei, minulla ei ole ruohoa leikattavaksi, pensaita karsittavaksi tai lehtiä haravoitavaksi, painavien säkkien kantamisesta puhumattakaan. Eli lihakseni tarvitsisivat kovasti treeniä – varsinkin, kun olen ylittänyt jo 40 ikävuoden rajapyykin eli kudosten vaurioituminen tapahtuu yhä helpommin paranemista nopeammin, jolloin syntyneet vauriot jäävät todennäköisemmin pysyvyksi.

Taas kerran päätin aloittaa tavoitteellisen treenaamisen. Motivaatio siihen syntyi oivaltaessani, kuinka paljon paremmin pää toimi treenin jälkeen ja sitä seuraavana päivänä. Ajatus kulki kirkkaammin, olin tyytyväinen itseeni, olin hyvällä tuulella ja tunsin oloni itsevarmaksi. Treenin ansiosta olin tasapainossa kehollisesti, psyykkisesti ja mentaalisesti.

Siispä nyt kalenteriini on merkitty lihaskuntoharjoittelu kaksi kertaa viikossa. Sen lisäksi ajan pyörällä töihin ja teen palkkatyökseni fyysesti kuluttavaa hoitotyötä sekä firman kautta paljon energiaa kuluttavaa psyykkistä työtä. Uskon, että lihaskunnon parantaminen kirkastaa päätä selvästi ja pystyn entistä helpommin kulkemaan asettamiani tavoitteita kohti.


Mikä on lempiliikuntamuotosi? Miksi? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin vastikkeetonta hyvän tekemistä.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin muutoksiin liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: