Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 4

Podcastien tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastin aiheena on pohtia sitä uupumuksen syitä.

Oletko missään vaiheessa elämääsi tehnyt liikaa töitä? Tai tehnyt asioita, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä ja tuntuvat hallitsevan elämää? Oletko tehnyt pakolla, tietäen, ettei oikeasti halua tehdä? Oletko herännyt aamulla ajatellen: Voi ei, en halua tehdä taas tätä?

Oletko pystynyt olemaan armollinen itseäsi kohtaan? Tarkoitan tällä sitä, että oletko antanut itsellesi anteeksi jos et ole jaksanut tai halunnut tehdä sitä mitä sinun ”pitäisi” tehdä? Oletko kuunnellut itseäsi ja jättänyt joskus tekemättä, vaikka ”olisi pitänyt”? Oletko suonut itsellesi hetken rauhaa olla itsesi kanssa yksin, rauhassa, pyrkimättä juuri sillä hetkellä mihinkään suuntaan?

Paljon kysymyksiä, mutta ajan niillä takaa sitä, pystytkö pysäyttämään mielesi hetkeksi kuuntelemaan juuri sitä hetkeä. Jos se tuntuu hankalalta, suosittelen harjoittelemaan Pitkäaikainen uupumus ei ole sairaus, mutta se voi olla seurausta siitä, ettet pysähdy, ettet huomioi itseäsi. Jos laiminlyöt itseäsi kuten itsekin tein, saatat uupua.

Mitä keinoja käytät hetkeen pysähtymiseen? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Voit kuunnella tänään myös edellisen lähetyksen

Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa ja 24h myöhemmin Spotifyssä.


Huomenna pohdin sitä, miksi jotkut tietyt asiat tuntuvat niin pahalta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: