Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 41: alustatalous – sivutyöt

Sivutöihin liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin työhön liittyviä asioita: roolia töissä ja sivutöitä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

En halua uhrata itseäni työlle. Pyrin asettamaan itseni työn edelle ja pitämään mielessä, että minulla on oltava muutakin elämää kuin töitä. Minä olen paljon muutakin kuin työntekijä, paljon muutakin kuin hoitaja: myös töissä.

Jos ihminen elää työlleen, hän usein katkeroituu. Miksi? Koska työn kautta monikaan ei voi saavuttaa kaikkia unelmiaan. Ihmiset haaveilevat perheestä, omasta ajasta, kesämökistä, ulkomaanmatkoista. Mikään noista ei onnistu, jos ihminen on aina töissä. Työn ulkopuolella pitää olla aikaa työn ulkopuolisille ihmissuhteille ja tekemiselle.

Menneisyydessäni yritin rakentaa itseäni uudelleen työn kautta. Sain kokea, että sellainen ei ole mahdollista kuin tiettyyn pisteeseen asti. Paljon työtä tärkeämmässä asemassa uudelleenrakentamisessa olivat ne ihmiset, joita työssäni kohtasin. Heidän kauttaan aloin ymmärtää itseäni paremmin ja parantua. Vielä tärkeämmässä asemassa olivat kuitenkin ne ihmiset, jotka kohtasin muualla kuin töissä.

Valitsin monen työn tekemisen siksi, että kyllästyn helposti. Toipuvan perfektionistin mieleni vaatii vaativia töitä. Itseni ylittämistä. Ja jos nyt ajattelet, että miksi sitten olen vaan hoitaja, tervetuloa kokeilemaan kuinka helppoa se on Sivutyöt toimivat erittäin hyvin silloin, kun joustavat toistensa mukaan. Minä olen löytänyt ainakin jonkinlaisen tasapainon eri töiden välillä.


Onko sinulla sivutyö tai haluaisitko sellaisen? Kerro – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin hyvän tekemiseen liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: