Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 43: Kotihoidon työn hyvät puolet

Kotihoidon eli kohon työhön liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron kotihoidossa työskentelemisen hyvistä puolista. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Viime kuukausina mediassa on uutisoitu paljon yksityisten hoitokotien ja kotihoidon ongelmista. Monelle artikkeleita lukeneelle uutiset hoidon laadusta ja sattuneista virheistä vaikuttivat tulleen yllätyksenä. Minulle ne ongelmat ovat arkea.

Miksi sitten olen töissä Helsingin kotihoidossa? Kuuntele tämä podcast, saat kuulla.

Kotihoito lyhennetään usein ”koho”:ksi. Kotihoidossa ei ole enää juurikaan töissä kodinhoitajia: kotihoitajia siellä sen sijaan on runsain joukoin: jokaista kotihoidon työntekijää voi kutsua kotihoitajaksi, koulutustaustasta riippumatta.

Minusta ei olisi työhön osastolla. Olen tehnyt sitä jonkin verran ja todennut työtahdin kotihoidon tahtia hitaammaksi ja sitä kautta tavallaan helpommaksi. Minusta ei olisi myöskään työskentelemään vain yhdellä kotihoidon lähipalvelualueella (johon kuuluu muutama kymmenen työtekijää, noin sata säännöllistä asiakasta ja lähiesimies). Minulle sopii paremmin jatkuvasti vaihteleva työ, joka tarjoaa jatkuvasti myös ammatillisia haasteita.

Kunnallisessa kotihoidossa on tehty runsaasti erilaisia muutoksia sinä aikana kun olen siellä ollut töissä eli vuoden 2005 jälkeen. Uudistustahti ei nähdäkseni ole hidastumassa. Pidän etuoikeutena sitä, että olen päässyt tarkastelemaan systeemiä sisältäpäin ja osallistumaan muutosten toteuttamiseen. Ja kyllä, nimenomaan ruohonjuuritasolta. Toisenlaisia menestymisen kokemuksia saan toisaalta, mutta kotihoidon tuomaa monipuolista kokemusta vain kotihoidosta.


Kerro ja kommentoi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin opitun kertaamiseen liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: