Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 45: Rockstar

Itseensä uskomiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin itseensä uskomisen merkitystä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Muutama viikko sitten yksi ystäväni puhui hyvin tienaavan puhujan kuuntelemisen jälkeen ”Hyvähän se hänen on kun hänellä on rahaa. Mulla ei ole, eikä siis samoja mahdollisuuksia. En mä ole kiinnostunut rikastumisesta.” Hetkeä aiemmin olimme puhuneet siitä, kuinka hän ei enää viihdy työssään ja etsii uutta alaa.

Miksi hän ajattelee olevansa pienempi kuin on?

Minä näen hänet arvokkaana voimavarana itselleni ja toisille. Työn raskaudesta huolimatta hän on pystynyt säilyttämään avoimuutensa ja vahvan ammatillisuutensa. Arvostan häntä ammattilaisuuden lisäksi ihmisenä: hän on avoin elämälle ja mahdollisuuksille.

Mutta miksi hän itse ajattelee olevansa vähäisempi? Missä on hänen uskonsa siihen, että hän pystyy muuttamaan elämäänsä siihen suuntaan, johon nyt haluaa mennä?

Hän ei näe omaa arvoaan, koska vertaa itseään muihin. Näkee ansaitsevansa jotakuta vähemmän ja pitää itseään rahan takia vähemmän arvokkaana.

Haluan auttaa häntä näkemään oman arvonsa. Siksi kirjoitan tämän hänelle, vaikkakin nimettömänä. Uskon, että moni muukin tunnistaa itsensä tästä tekstistä. Sinä lukija olet arvokas, riippumatta siitä mitä kuka tahansa muu väittää. Joskus se väittäjä olet sinä itse. Tiedosta se ja lakkaa kuuntelemasta sisäistä ääntäsi, joka niin väittää. Sinä pystyt, sinä osaat. Sinä olet oman elämäsi tähti.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin hetkessä elämiseen liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: