Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 46: kehon kuunteleminen

Kehon asentoon liittyvän podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa kerron kehon perusasennon merkityksestä olemiselle ja liikkumiselle. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Tänään treenin jälkeen palauttavia liikkeitä tehdessäni totesin, että syvät lihakseni ovat kehittyneet vuoden takaisesta. Olen tehnyt jonkin verran töitä sen eteen, säännöllisen epäsäännöllisesti. Kehityksen huomaaminen on lähes aina hämmentävää, koska en usko, että mitään tapahtuisi… Onneksi olin jälleen väärässä.

Kehon asento on tärkeä asia terveyden kannalta, koska se on mitä on. Elämä voi muuttaa kehon tasapainoa esimerkiksi voimistamalla selän kaarta niin, että rintakehä joutuu epäedulliseen asentoon ja aiheuttaa jännityksiä hartioihin ja käsivarsiin.

Teen fyysistä työtä, jossa tarvitsen sekä voimaa että tekniikkaa joka päivä. Jos niiden tekemisen instrumenttini on epäkunnossa, en voi tehdä työtä – sehän on selvää. Tein hakukoneella haun otsikolla ”kehon asento” ja sain tuloksiksi erilaisia fysioterapiasivustoja.

En kuitenkaan enää tässä vaiheessa elämää usko siihen, että kehon ongelmat johtuvat kehon ongelmista. Kokemukseni perusteella uskon, että kehoon vaikuttaa se, mitä ihminen ajattelee ja tuntee. Raskaita henkisiä taakkoja kantavat painuvat lopulta kasaan, hartiat ja pää painuvat kehon etupuolelle. Onnettomusalttiit uskovat ansaitsevansa onnettomuudet, uskovat niiden toistumiseen.

Kehon tuntemusten seuraaminen on tärkeä osa terveyttä. Moni on kuitenkin menettänyt kosketuksensa siihen, mitä eroa on kehon tarpeilla ja mielen tarpeilla. Mitä ruokaa keho tarvitsee, mitä taas mieli haluaa.

Liikkumisesta ei ole pidemmän päälle apua, jos keho on epäedullisessa asennossa liikkuessa. Ennen harjoittelun aloittamista kannattaa käydä arvioittamassa itsensä: onko kehon keskilinja suora ja jos ei, mitä sille voi tehdä.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin itseensä uskomiseen liittyvistä asioista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: