Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 50: Roolit

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin roolin valintaa ja loukkauksiin reagoimista. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Jani Kaaro kirjoitti kolumnissaan reilu kuukausi sitten Ylen sivuilla siitä kuinka uhriutuminen on itse asiassa elämän pelkoa. Jos ajattelee olevansa uhri, pitää samalla toisia ihmisiä alistajina ja syyttää toisia ihmisiä siitä mitä itselle on tapahtunut.

Onko sinua joku joskus loukannut? Mitä ajattelit siitä? Miten reagoit? Mitä tunsit? Ajattelitko että se toinen taatusti tietää paremmin kuin sinä itse ja uskoit sitä joka sinua loukkasi? Jäikö tämä loukkaus kaivelemaan sinua pitkäksi aikaa? Pysähdyitkö miettimään, minkä takia reagoit sillä tavalla ja tunsit sillä tavalla niinkin tunsit siinä tilanteessa? Tiedätkö mitkä arvosi ovat näiden ajatusten ja tunteiden taustalla?

Suomessa ei vielä toistaiseksi haeta loukkauksien takia korvausta lakituvasta. Eikä myöskään vaadita silmä silmästä ja hammasta hampaasta. Näiden sijaan olisikin tärkeätä tuntea oma arvonsa ihan aidosti, tietää että on arvokas. Silloin ei ottaisi mahdollisia loukkauksia henkilökohtaisesti.

Moniakaan ihmisiä ei ole koulutettu tulkitsemaan toisten ihmisten elekieltä tietoisesti. Tutkimusten mukaanhan sanat merkitsevät paljon vähemmän kun ihmisen elekieli – siitä huolimatta, että elekielen tulkitseminen on useimmille tiedostamatonta. Esimerkkinä tästä vaikka passiivis-aggressiivisuus: ihmisen sanat voivat olla hyvin ystävälliset mutta silti puhuja osaa tulkita eleiden perusteella että puhuja on todella vihainen.

Jos ihminen on herkkä tulkitsemaan toisten ihmisten tunnetiloja, on ymmärrettävää että hän reagoi voimakkaasti sen toisen ihmisen sanomiin asioihin eli loukkaantuu jopa silloin, kun toinen ei tarkoita loukata. Siitä on kuitenkin haittaa omassa elämässä, jos jää tätä loukkaantumista miettimään ja pohtimaan ja puntaroimaan eikä pääse sen yli. Tuollaisia asioita miettiessä kannattaa muistaa se että jokaiselle ihmiselle oma itse on se tärkein. Jokaisen pitäisi käsitellä ihan itse omat loukkaantumisen tunteensa syyttämättä niistä ketään muita ihmisiä.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin myös uhriutumisesta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: