Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 52: Terveysremontti

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin hiilihydraattien rajoittamista ja itselleni sopivaa ruokavaliota. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Oletko löytänyt itsellesi sopivan ruokavalion?  Tiedätkö siis, missä suhteessa oma kehosi tarvitsee makroravintoaineita? Suurimpia ravintoaineryhmiä eli hiilihydraatteja, valkuaisaineita eli proteiineja ja rasvoja kutsutaan makroravinteiksi. Se, missä suhteessa kunkin ihmisen keho tarvitsee näitä ravintoaineita, on yksilöllistä. Sopiva suhde riippuu monenlaisista asioista, muun muassa siitä kuinka paljon ja millä tavalla ihminen liikkuu ja kuinka hyvin tai huonosti suolisto toimii.

Oma elimistöni ei tällä hetkellä ole niin hyvässä tasapainossa että pystyisin pudottamaan painoa rajoittamalla hiilihydraatteja. Kaikki ravintoaineet eivät imeydy suolistossani. Tiedän tämän siitä, että kaikki ravinto ei sula: pieni osa ruoasta tulee ajoittain sulamattomana ulos elimistöstä.

Olen kokeillut elämäni aikana erilaisia vaihtoehtoja syömisen suhteen. Kokemukseni mukaan kaikkein paras vaihtoehto on se, mikä tuntuu itselle sopivalta. Sopivuuden voi tietää vain kokeilemalla ja tarkkailemalla itseä kokeilun aikana. Yleensä ottaen olen sitä mieltä että laihduttaminen on huono idea: minulla se ei ole toiminut missään vaiheessa elämää. Oleellista on laihduttamisen sijaan päättää tehdä muutos useammalla elämän osa-alueella pienin askelin. Tämän ymmärtäminen on vienyt runsaasti aikaa, koska itselleni tyypillisen ajattelun mukaan kaiken pitäisi tapahtua heti.

Monen monen ihmisen kanssa keskustellessa on tullut ilmi se, kuinka yleistä on terveyden merkityksen ymmärtäminen vasta siinä vaiheessa, kun on jo sairastunut. Ja kuinka arvokasta olisi ymmärtää terveyden merkitys silloin, kun on vielä suurimmaksi osaksi terve. Ihmisillä joilla on ollut terveysongelmia ja jotka ovat toipuneet niistä, on syvällisin ymmärrys terveyden merkityksestä. Mielestäni sellaisia ihmisiä kannattaa kuunnella.

Ruoka on terveyden ylläpidossa yksi tärkeimmistä asioista. Siihen kannattaa kiinnittää paljon huomiota. On myös hyvä tiedostaa, ettei lääkäri ole ravitsemuksen ammattilainen, vaan lääkehoidon ja diagnostiikan osaaja.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin haavoista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: