Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 55: Pysähtyminen vastaan liikkuminen

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin pysähtymistä ja täysillä eteenpäin menemistä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Tarina kertoo Riitasta jolla oli aina kiire, oli sitten missä tahansa ja sanoi usein, että pitäisi olla jossain muualla kun on. Tuntui että hänen ajatuksensa eivät olleet siinä hetkessä vaan tulevaisuudessa. Hänellä oli kalenteri täynnä, vapaapäivät ja työpäivät ja opiskelupäivät oli ohjelmoitu täyteen kaikenlaista tekemistä. Pitkään jatkui niin että Riitan kalenteri oli jatkuvasti täynnä ja vapaa-aikaa vain hyvin vähän. Riitta alkoi yhä useammin puhua siitä kuinka valvoo yöt ja on päivällä väsynyt. Riitta kävi juttelemassa lääkärin kanssa nukkumisvaikeuksista ja sai rauhoittavia lääkkeitä. Lopulta Riitta alkoi unohdella asioita huolimatta siitä että sai lääkkeiden avulla nukuttua ja muistin olisi pitänyt toimia paremmin. Ruokahalu muuttui huonoksi, Riitalle ei maistunut oikein mikään ruoka.

Riitalla oli lapsuudenystävä Marja, joka oli sairastunut vakavasti psyykkisesti muutamaa vuotta aikaisemmin eikä vielä pystynyt töihin tai opiskelemaan. Riitta tapasi Marjaa harvakseltaan, ei juuri ehtinyt ystävyyssuhteista huolehtia täyden kalenteriinsa takia. Marjan kanssa Riitan oli helppo puhua omista ongelmistaan, Marja nukkui myös yönsä huonosti. Marja tiesi omasta kokemuksesta, että liika työnteko sairastuttaa. Hän muistutti Riittaa siitä usein. Hän oli kertonut Riitalle kuinka hänen jaksamisensa oli loppunut pitkäaikaisen stressin takia ja mitä kaikkea siitä johtuneeseen sairauteen liittyi, Riitta tuntui unohtaneen kertomuksen saman tien. Marja oli päättänyt huolehtia ensisijassa omasta toipumisestaan, vaikka oli huolissaan Riitasta.

Riitalla ja Marjalla oli yhteinen ystävä Henri, jonka he olivat tavanneet joogassa. Henri oli joogaohjaaja. Riitalla, Marjalla ja Henrillä oli tapana vaihtaa kuulumisia ääniviestien avulla sosiaalisessa mediassa, muuhun yhteydenpitoon Riitalla ei ollut aikaa. Henri oli Marjan kanssa samaa mieltä siitä että Riitan olisi hyvä yrittää tyhjentää kalenteria. Henrille oli tärkeää se että jokaisessa päivässä on aikaa hiljentymiselle. Hänellä oli tapana aloittaa päivä heräämällä ennen muuta perhettä ja keskittymällä omaan itseen hengityksen avulla. Ystävyksillä oli ajoittain puhetta siitä kuinka tärkeää on se että syö hyvin. Tästä asiasta Henri jaksoi muistuttaa Riittaa ja Marjaa.

Miten tarina jatkuu?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin isovanhemmista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: