Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 6

Tämän päivän podcast-6:ssa pohdin sitä, miksi tunteita kannattaa ilmaista rohkeasti. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin.

Oletko missään vaiheessa ollut vihainen, muttet ole sanonut siitä mitään kenellekään? Sillä ei ole väliä, MIKSI olet ollut vihainen: oleellista on pohtia, oletko joskus pitänyt tunteen sisälläsi. Samaa voit pohtia surun tai vaikka pelon suhteen: oletko tuntenut niitä, muttet ole osoittanut tunteitasi?

Vihan kypsä ilmaiseminen ei tarkoita sitä, että pitäisi huutaa jollekulle tai paiskoa tavaroita. Ei myöskään sitä, että on tarkoituksella ilkeä toiselle helpottaakseen omaa oloaan. Vihaa voi purkaa hiihtämällä tai hakkaamalla halkoja – tai millä tahansa räjähtävää voimaa vaativalla harjoituksella. Itkeminen surun purkukeinona on tuttu asia monelle. Joskus voimaton vihakin itkettää. Pelko taas voi näkyä käsien tärinänä ja tiedostettuna tai tiedostamattomana pelon kohteen välttelynä. Tunnetko usein ”suuria tunteita”? Miten ilmaiset niitä? Miten ilmaiset rakkautta, vihaa, surua? Kerro – täällä tai Facebookissa.

Huomion kiinnittäminen kehoon ja omiin uskomuksiin on yhtä tärkeä asia kuin tunteiden huomioiminen. Kun kiinnität huomiota itseesi ja tuntemuksiisi, vältät uupumuksen. Uskomusten tiedostaminen auttaa sinua pysymään tasapainossa joka päivä.

Edellisen lähetyksen voit kuunnella myös tänään

Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa ja 24h myöhemmin Spotifyssä.


Huomenna kerron itselleni syvästi tärkeistä asioista, eli asioista jotka tällä hetkellä näyttävät minulle suuntaa elämässä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: