Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 60: Tarkoitus

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin yksilön merkitystä yhteiskunnalle ja itselleen. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Kukapa ei olisi joskus pohtinut elämän tarkoitusta… Onko elämällä mielestäsi tarkoitus ensi sijassa yksilölle itselleen vai ennen kaikkea yhteisölle?

Elämä ilman merkitystä ja tarkoitusta on tyhjää, ei edes elämisen arvoista. Jokaisen ihmisen tehtävä on luoda omalle elämälleen merkitys ja tarkoitus. Kukaan ei voi tehdä sitä kenenkään toisen puolesta. Jos tarkoitus puuttuu, elämällä ei ole suuntaa. Millään ei ole mitään merkitystä.

Elämän tarkoituksen löytäminen on elämän alkupiste. Ilman sitä elämä ei ala eikä jatku. Tiedostava eläminen vaatii tarkoitukseen tai merkityksen. Jos tarkoitusta ei ole, elämä on vain yksittäisten erillisten, peräkkäisten tehtävien suorittamista.

Tarkoitus tuo selkeiden siihen, mikä on tärkeää ja mikä ei ole tärkeää. Sen sijaan, että vain tekisi asioita, joita pitää tehdä ja joiden tekemiseen tuntee tarvetta, voi tiedostaen tehdä asioita jotka vievät kohti tiettyä tavoitetta. Kun elämällä on tarkoitus, tavoitteen voi luonnollisesti saavuttaa paljon nopeammin kuin umpimähkään etenemällä.

Kun elämällä on tarkoitus, elämä tuntuu täydemmältä, enemmän omalta. Oikean suunnan löytänyt löytää omat ihmisensä, omat ympäristönsä ja itselleen parhaiten sopivat tehtävät. Elämä on täynnä iloa ja täyttymystä.
Tarkoituksen kautta ihminen saa loputtomiin voimaa ja halua tehdä asioita. Eläminen on innostavaa,  vastakohtana tunteelle siitä, että pitäisi raahautua vain päivästä toiseen.

Tarkoituksen kautta löytää tien menestykseen, jokainen omalla tavallaan. Menestys on itse asiassa vain seurausta siitä, että sinulla on selkeä tavoite, tarvittavat taidot ja teet asioita joista pidät – ei arvo sinänsä. Kun mietit, että teet kuitenkin töitä keskimäärin neljästä viiteen tuntia päivässä, eikö olisi järkevää miettiä etukäteen tavoite, jota kohti pyrit tämän neljästä viiteen tunnin aikana?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin menestyksen testaamisesta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: