Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 64: Tekeminen vs tulokset

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin, onko tekeminen tekemisen kautta saatua tulosta tärkeämpää. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Olet varmaan joskus kuullut sanonnan “Tulos tai ulos”? Vastaako se mielestäsi nykyajan työelämää? Kuvastaako se mielestäsi kenties myös työajan ulkopuolista elämää? Mitä sanonta mielestäsi kertoo tämänpäivän kulttuurista?

Talonrakentajalle ja leipurille on selvää, että homma pitää saada valmiiksi tiettyyn hetkeen mennessä: muuten asiakas jää ilman kakkua tai ei pysty muuttamaan taloonsa luvattuna ajankohtana. Mutta koskeeko tuloksen tekemisen velvollisuus kaikkia ihmisiä, riippumatta työtehtävistä?

Tänään tein töitä kahden kollegan kanssa. Pidän molemmista ihmisinä kovasti: he ovat miellyttäviä, ystävällisiä, sanavalmiita ja aina valmiita auttamaan muita. Molempien kanssa on mukava tehdä töitä yhdessä erilaisissa työtehtävissä ja molemmat ovat hyvin ammattitaitoisia. Molemmilla on pitkä työkokemus.

Keskeinen ero heidän välillään on se, että tiesin jo etukäteen että toisen mitä todennäköisimmin saavan päivän aikana tehtyä hänelle suunnitellut työt, toinen taas yleensä sanoo tekevänsä töitä toisia hitaammin ja huolellisemmin ja tarvitsee sen takia usein apua päivän töiden saamisessa valmiiksi ajallaan. Mitä luulet: kumman kollegan kanssa mieluummin teen töitä?

Kummanlaisen ihmisen kanssa itse mieluummin tekisit töitä: sellaisen kanssa, joka sataprosenttisen varmasti tekee ne tehtävät jotka hänelle on osoitettu, vai sellaisen joka ei tee? Kuinka paljon sinulle on merkitystä sillä, millaista työn jälki on? Kuinka paljon on merkitystä sillä, että sovitut työt saadaan valmiiksi ajallaan?

Tulos vaikuttaa talouteen – tekemällä oppii

Jatkuvuuden kannalta on suurempi merkitys sillä, mikä on tekemisen tulos kuin sillä, mitä tekeminen oli. Näin on siitä huolimatta, että tekemisen aikana toki opitaan ja kehitytään. On selvää, että jos tulos on ei-toivottu, tekemisellä ei juuri ole merkitystä jatkuvuuden kannalta. Usein on myös tärkeää että tekemisen hyödyistä on jotain konkreettisia todisteita.

Olen yrittänyt opetella ajattelemaan, että tuloksella on merkitystä ja sen takia kiinnitän huomiota siihen mitä ja miten teen. Monessa tilanteessa minulle olisi edelleen helpompaa vain tehdä ja olla juurikaan ajattelematta sitä, mihin tekeminen johtaa. Huomaan kuitenkin, että tavoitteellisen tekemisellä on iso merkitys myös oman talouden kannalta.


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin työstä.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: