Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 66: Tiedostatko ajatuksesi?

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin ajattelemista ja ajattelun muutosta. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Onko elämässäsi nyt tai onko ollut jaksoja, joiden aikana olet pysähtynyt miettimään, kuinka paljon elämä onkaan muuttunut lyhyessä ajassa? Oletko pystynyt katsomaan taaksepäin ja nähnyt oman tai oman elämäsi muutoksen? Oletko pystynyt erittelemään, millä kaikilla elämän osa-alueilla muutoksia on tapahtunut? Oletko pystynyt miettimään, kuinka paljon olet hyötynyt muutoksesta tai onko muutoksesta päinvastoin ollut sinulle haittaa?

Itselläni on vielä matkaa siihen, että pystyisin ajattelemaan isommin kuin nykyään ajattelen. En usko riittävästi omiin kykyihini ja omiin mahdollisuuksiini nähdäkseni kaikki omat mahdollisuuteni. Isosti ajatteleminen vaatii usein harjoittelua: uskon kasvattamista itseen ja tavoitteiden pitämistä koko ajan mielessä. Näin siis aikuiselle. Lapselle isosti ajatteleminen sen sijaan on luonnollista. Ja lapsilta tämä taito, tämä kyky pyritään usein kitkemään pois aikuisten toimesta. Sanotaan “Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa” tai “Älä kuvittele itsestäsi liikoja”.

Jos unelma ei pelota, se ei ole tarpeeksi suuri. Onko sinulla iso ja unelmia? Tiedätkö mistä unelmoit? Tiedätkö mistä haaveilet? Ovatko nämä asiat muuttuneet, kun olet kasvanut aikuiseksi? Mistä haaveilet lapsena ja mistä haaveilet aikuisena?  Oletko sitä mieltä, että unelmien ja haaveiden pitää olla realistisia? Miksi?

Ihan jokaisella ihmisellä on oikeus saavuttaa kaikki ne asiat joista he haaveilevat. Niin myös sinulla! Miksi et kurkottaisi sitä kohti mitä haluat, tuntui se juuri nyt kuinka mahdottomalta tahansa?

Kerro, mistä asiasta ajattelet nyt eri tavalla kuin vuosi sitten? Mitä ajattelit silloin, mitä ajattelet nyt?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

https://soundcloud.com/kaisa-nousiainen/podcast-jokapaiva-osa-motivaatiopuhe/s-SyyKW

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin neuvojen kuuntelemisesta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: