Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 67: Ilmapiirin merkitys

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin ilmapiirin merkitystä. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Sitä ei voi nähdä mutta sen voi tuntea. Mikä se on?

Hyvän ilmapiirin luomiseen työpaikalla tarvitaan toimivaa kommunikointia eli keskustelua. Keskustelun syntyminen vaatii hyvä tiedonkulkua ja rehellisyyttä. Hyvä ilmapiiri vaatii myös halukkuutta ymmärtää toista ja tuntea myötätuntoa toista kohtaan. Toimistoympäristössä työskennellessä ympäristön pitäisi olla silmää miellyttävä, paikka jossa on mukava viettää aikaa. Ympäristön tulee muokkautua erilaisten ihmisten tarpeisiin.

Hyvä työilmapiiri vaatii myös joustavuutta sekä työnantajalla että työntekijältä. Työpäivän aikaisten lakisääteisten taukojen mahdollistaminen ja muutenkin joustavat työajat parantavat työilmapiiriä. Ilmapiiriä parantaa myös tiimityöskentely: se, että jokaisella on mahdollisuus saada tiimin tuki asiassa jossa tukea kaipaa. Jokaisen tulee saada ansaitusti kiitosta hyvästä työstä. Saavutuksista tulee palkita.

Vapaus ja itsenäisyys työskentelyssä parantavat työilmapiiriä. Työntekijälle tulee tarjota mahdollisuus ajatella niin sanotusti laatikon ulkopuolelta ja tuoda työyhteisöön uusia ideoita. Työntekijöitä tulee myös rohkaista kouluttautumaan ja opiskelemaan uutta.

Noudatetaanko näitä periaatteita omassa työssäsi? Pyritkö luomaan näiden asioiden kautta hyvän ilmapiirin omaan yritykseesi? Moni työskentelee nykyään kotoa käsin. Miten nämä periaatteet toimivat siellä? Jos olet oma pomosi, muistatko pitää taukoja ja työpäivien pituudet kohtuullisina? Oletko hankkinut hyvän pöydän ja tuolin työskentelyä varten?

Pidätkö itse omalta osaltasi huolta hyvästä ilmapiiristä työpaikalla? Millainen ilmapiiri työssäsi on?

Oletko valmis olemaan se henkilö, joka parantaa työilmapiiriä?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin motivaatiosta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: