Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 69: Kenen vastuu?

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin, mistä asioista jokainen ihminen on itse vastuussa. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Kukaan ihminen ei ole vastuussa toisen ihmisen tunteista. Jos joku aikuinen ihminen väittää sinulle tuntevansa jotain johtuen jostain asiasta, jonka sinä olet tehnyt, hänen olisi syytä miettiä asiaa uudestaan. Jokainen tuntee tunteita vain ja ainoastaan omista syistään: ne eivät ole kiinni siitä mitä joku toinen ihminen on tehnyt tai sanonut – tai jättänyt tekemättä tai sanomatta.

Vaikka en olekaan vastuussa toisen ihmisen hyvistä tai huonoista tunnelmista, minulla on kuitenkin velvollisuus käyttäytyä toisia ihmisiä kohtaan inhimillisesti ja ystävällisesti. Ihmisten välinen kanssakäyminen on paljon helpompaa, kun en koko ajan yritä löytää toisen ihmisen heikkoja kohtia ja osua niihin sanallisesti. Ihmisten kanssa toimeen tuleminen on siis helpompaa silloin, kun oma itsetunto on kunnossa.

Jokainen on siis vastuussa omista tunteistaan ja omista ajatuksistaan. Tätä vastuuta ei voi sysätä kenellekään toiselle ihmiselle. Ei edes niille ihmisille jotka ovat kohdelleet minua huonosti. Heidänkin suhteensa suhteensa vastuu on minulla itselläni. MINÄ päätän, miten suhtaudun siihen mitä minulle on tehty tai mitä minulle on tapahtunut. Itseni tai toisten syytteistä ei ole hyötyä. Syyllisten etsiminen ei kannata.

Tunteita voi muuttaa ajatuksia muuttamalla. Jos joku on loukannut tunteitasi vakavasti joskus aiemmin, tiedätkö tarkkaan, mitä ajattelet siitä? Mitkä ajatuksesi ovat johtaneet tunteisiin, joita koet tilannetta muistellessasi? Ihminen ajattelee tutkimusten mukaan keskimäärin 70 000 ajatusta päivässä. Se on melkein yksi kokonainen ajatus sekunnissa. Kiinnitätkö huomiota siihen mitä kaikkea ajattelet päivän aikana?

Entä mitä sinä ajattelet tästä?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

https://soundcloud.com/kaisa-nousiainen/podcast-jokapaiva-osa-69-omaitse/s-W3Mmv

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin fokuksesta ja tauoista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: