Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 70: Rentoutus

Podcastin tekijä Kaisa on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pidän lyhyen rentoutusharjoituksen. Artikkelin lopusta löydät linkin tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Muistatko pitää taukoja palautuksesi päivän haasteista? Kiinnitätkö huomiota haasteiden ja rentoutumisen väliseen tasapainoon? Ovatko päiväsi täynnä tekemistä ja menemistä ilman taukoja? Miten palaudut päivän tehtävistä? Onko päivässäsi luovaa aikaa: aikaa itselle?

Päivän stressistä palautumisen merkitys on ihmiselle suuri. Yksi tapa palautua on rentoutua tietoisesti. Tietoiseen rentoutumiseen on lukuisia erilaisia keinoja: esimerkiksi mielikuvaharjoituksia, hengitysharjoituksia ja liikeharjoituksia sekä näiden yhdistelmiä. Kuten juuri parhaillaan olet tekemässä, on mahdollista kuunnella äänitiedostoa, jonka kautta saat ohjeita rentoutumiseen.

Elimistön toiminnan tasapainottavat rentoutuessa ja palautuessa: verenpaine ja sydämen syketiheys laskevat, ruoansulatuksen toiminta tasapainottuu, hengitystiheys laskee ja hengitys syvenee.

Rentoutuminen ei ole helppoa kaikille ihmisille koska se edellyttää oman kehon laskeutumista ja hetkessä elämistä. Kirkasta rentoutumista on kuitenkin mahdollista harjoitella. Itse teen äänitiedostossa kuvaamaani harjoitusta usein illalla sängyssä ennen nukahtamista, jos tuntuu että ajatukset laukkavat kovaa vauhtia eteenpäin, enkä pysty kunnolla rentoutumaan. Pidän erityisesti tämän harjoituksen vesielementistä.

Kun rentoutumista harjoittelee jonkun aikaa tietoisesti, se muuttuu helpommaksi. Rentoutumisen tilaan on mahdollista päästä yhä lyhyemmässä ajassa: lyhimillään olen päässyt ylikierroksilla olevasta tilasta rentouteen yhden hengenvedon aikana.

Mielestäni tietoisten rentoutusharjoitusten tulisi kuuluu jokaisen ihmisen jokaiseen päivään.  Niihin ei kuulu paljonkaan aikaa, mutta ne parantavat terveyttä huomattavastikin.

Tietoinen rentoutuminen lisää mahdollisuuksia selvitä usein kiihkeätahtisesta arjesta tarjoamalla mahdollisuuden luovaan aikaan. Ilman luovuuden käyttöä ihmisen ei ole mahdollista keksiä arjessa juuri nyt parhaiten toimivia uusia ratkaisuja tai löytää uusia näkökulmia.

Miten sinä rentoudut?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen puhuin fokuksesta ja tauoista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: