Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 72: Juhannus

Podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin keskikesän juhlan juhannuksen merkitystä. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Joskus kovasti odotetetut ajanjaksot ovat samalla surullisia. Muistot voivat olla sekä kauniita että surullisia. Juhannuksen aikaan muistelen pari vuotta sitten kuollutta isääni. Hän opetti minulle, kuinka merkityksellistä on pystyä puhumaan asioista itselleen tärkeiden ihmisten kanssa.

Juhannuksena moni suomalainen on lomalla tai vapaalla tai muuten viettämässä aikaa ystävien tai perheen kanssa. Entä jos tänä juhannuksena keskittyisitkin sanomaan rakkaille ihmisille merkityksellisiä asioita? Entä jos tänä juhannuksena keskittyisit tarjoamaan itsellesi hyvää oloa toisten hyvinvointia parantamalla?

Suomalaisille ovat tuttuja juhannusperinteitä koivut oven pielessä, juhannussauna, johon kuuluu koivuvihta tai vasta, riippuen siitä, missä missä päin Suomea asuu. Monen juhannukseen kuuluu ulkona puutarhassa tai pihassa syöminen. Uusia perinteisiä juhannusruokia ovat esimerkiksi nakit ja perunasalaatti. Kristillisesti ajatellen juhannukseen liittyy Johannes Kastajan syntymäpäivä, vanhempien perinteiden mukaan juhannus taas on hedelmällisyyden juhla.

Monessa paikassa poltetaan kokkoa pahojen henkien poissapitämiseksi. Juhannusyö on ainoa aika kun lipun voi Suomessa pitää salossa koko yön. Juhannusyönä neidot käyvät keräilemässä kukkia tyynyn alle. Tietyissä osissa maata pystytetään juhannussalot.

Moni valvoo juhannuksena, eikä ihme. Eihän nukkumaan tee mieli mennä. Kesäpäivänseisauksen aikaan päivä on pisimmillään, pohjoisessa Suomessa aurinko ei laske ollenkaan. Juhannusyössä vaikuttaa olevan taikaa. Muistan monena juhannuksena ihailleeni maan yllä leijuva usvaharsoa ja sitä kuinka aurinko oli laskevinaan taivaanrannan alapuolelle noustakseen taas kohta näkyviin.

Mitä sinun juhannusperinteisiisi tai juhannukseesi tänä vuonna kuuluu?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin ravinnon merkitystä aivoille.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: