Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 73: Kiitollisuus

Podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin kiitollisuutta. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Ihan jokaisella ihmisellä on asioita, joista voi tuntea kiitollisuutta. Yleensä kiitollisuuden aiheet ovat pieniä asioita.

Yksi hyvä tapa harjoitella kiitollisuuden tuntemista on kiittää kaikesta mitä ympärillään näkee. Tarkoitan tätä konkreettisesti. Kun siis kuljet, missä kuljetkaan, kiinnitä huomiota niihin asioihin, joita kohtaan voit tuntea kiitollisuutta.

Muutamia esimerkkejä:  

  • Olet kiitollinen sukista, jotka lämmittävät varpaitasi
  • Olet kiitollinen auringon lämmöstä.
  • Olet kiitollinen varjosta, joka viilentää sinua
  • Olet kiitollinen katosta, joka suojaa sinua sateelta
  • Olet kiitollinen nivelistä, jotka mahdollistavat liikkumisen
  • Olet kiitollinen sydämestä, joka jaksaa aina vain pumpata

Kiitollisuuden harjoittaminen ei ole monimutkaista, mutta saattaa vaatia pientä ajattelutavan muutosta. Kiitollisuuden tunteet voi tietoisesti liittää jokaiseen päivään. Illalla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa voi tuntea kiitollisuutta sitä kohtaan, että pääsi viimein nukkumaan. Aamulla herätessä voi tuntea kiitollisuutta siitä, että heräsi uuteen päivään. Syödessä voi tuntea kiitollisuutta siitä että on ruokaa. Aiheita on loputtomiin.

Kiitollisuuden harjoittaminen ei ole oikotie onneen. Sen avulla ei hetkessä parane vaikeista sairauksista tai pysty muuttamaan noin vain mielialansa paremmaksi. Se kuitenkin auttaa ymmärtämään, että ympärillä on jatkuvasti myös hyviä asioita. Sitä kautta elämä voi muuttua valoisammaksi.

Suomessa sanotaan usein, että pessimisti ei pety. Olen kuullut tällä sanonnalla perustellun kiitollisuuden harjoittamisen vastustamista. Minusta sellainen ajattelu on itsensä pettämistä.  elämä kuitenkin tarjoaa jokaiselle ihmiselle myös niitä hyviä asioita. jokainen itse valitsee kiinnittää köniin huomiota. Jokainen itse valitsee, minkälaisen elämän haluaa elää: haluaako elämässä olevan enemmän hyviä vai enemmän huonoja asioita. Elämä kun koostuu niistä asioista, joihin ihminen huomionsa kiinnittää.

Mistä asioista olet kiitollinen elämässäsi? Muistatko kiinnittää huomiota kiitollisuuden tunteeseen päivittäisessä arjessa?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin juhannusta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: