Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 74: Tiedät mitä tehdä, muttet tee

Tekemisen valintaa koskevan podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin miksi on tekemisen valinta on tiedon pohjalta haastavaa. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Tony Robbinsista, kuten lähes kaikista julkisuuden hahmoista, löytyy hakukoneella erilaista materiaalia siitä, missä asioissa he ovat onnistuneet ja missä epäonnistuneet. Siitä ei kuitenkaan kenelläkään häneen tutustuneella ole epäilystä, että Tony Robbins on kovapalkkainen valmentaja, jolla on paljon tietoa menestymisestä.

Minusta on kiinnostavaa se kuinka helposti sensaatio-otsikot nousevat hakukoneiden listoilla ylöspäin. Usein tuntuu, että itse asia hukkuu siihen kaikkeen tietomäärään.

Olen ollut kuuntelemassa Tony Robbinsin luentoa pariin otteeseen. Voin sanoa niistä lyhyesti sen, että niistä oli minulle apua. Sain niistä uutta tietoa, uusia näkemyksiä ja yleisöstä uusia ystäviä.

Tässä podcastissa pohdin ajatusta siitä, kuinka moni tietää, miten kannattaisi toimia, mutta ei kuitenkaan toimi niin. Tietoa on tarpeeksi, mutta tieto ei aikaansaa toimintaa sen tiedon pohjalta. Mielestäni hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi sijoittaminen.

Olen puhunut muutaman ihmisen kanssa, jotka ihmettelevät haluani sijoittaa rahojani. Heillä on mielestään erinomaiset tiedot siitä, miten talous toimii, mutta he eivät itse ole edes vakavissaan harkinneet sijoittamista. Heillä on kyllä ajatus siitä, että olisi hyvä olla enemmän rahaa ja tieto siitä että sijoittamalla rahaa olisi hyvin mahdollista kenen tahansa saada, mutta tämä tieto ei saa aikaan toimintaa.

Toinen esimerkki on, taas kerran, ruoka. Suurin osa ihmisistä tietää, millä tavalla pitäisi syödä pysyäkseen terveenä, mutta suurin osa ihmisistä ei tee niin. Tekemisen valinta tuottaa haasteita, vaikka tietopohja on vankka.

Minkä tiedon pohjalta sinä et toimi?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin kiitollisuutta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: