Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 75: Esiin tuleminen

Esiin tulemiseen liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin persoonallisuutta ja itsensä esiin tuomisen vaikeutta. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Miten tuon omaa osaamistani esille? Pohdin tässä, mitä minun tulee itsestäni selvittää osatakseni kertoa itsestäni.

Oman osaamisen esiin tuomista pohtiessa pitää ensin miettiä, kuka minä olen. Minkälainen olen persoonallisuudeltani, millä tavalla haluan tehdä töitä, minkälaisessa ympäristössä viihdyn. Toisilta ihmisiltä voi kysyä mielipiteitä näistä asioista, jos ei itse heti osaa vastata. Kun saan jonkinlaisen yhteenvedon valmiiksi, sitä kannattaa näyttää muille ja kysyä mielipiteitä. Erilaisissa paikoissa kohtaamillani ihmisellä on minusta erilainen näkemys.

Seuraavaksi pohdin, mitä osaan. Mitä kykyjä minulla on, mitä tietoja ja taitoja minulla on. Siitä on apua jos erittelen, mitä taitoja minulla on luontaisesti ja mitä olen oppinut myöhemmässä elämässä. Minun kannattaa myös miettiä mitä arvostan työssäni, mitkä arvot ovat minulle tärkeitä.

Vapaa-ajalla tekemieni asioiden merkitys voi olla myös iso. Enhän aina ole töissä. Minun kannattaa miettiä, mikä minua motivoi työssä ja vapaa-ajalla. Mitä haluan saada aikaan?

Noiden edellisen pohjalta minun pitäisi jo tietää, mikä on ydinosaamistani. Mitä sellaista osaan, mitä moni muu ei osaa? Mistä saavutuksestani olen erityisen ylpeä – ja miksi?

Työnteko ajatellen minun kannattaa miettiä, mitä haluan työnantajalta tai yritykseltä. Millainen haluan yrityksen olevan? Millaisessa työkulttuurissa haluan tehdä töitä? Millaisen yrityksen haluan kenties itse perustaa?

Kun olen saanut selville asiat, voin miettiä että miten esitän ne paperilla tai graafisessa esityksessä. Millä sanoilla, minkälaisilla kuvioilla, millä väreillä? Asioiden kirjoittaminen ylös auttaa minua sisäistämään pohtimani ja asiat ja syventämään niitä.

Miten tuot omaa osaamistasi esiin? Miten sen voi mielestäsi tehdä tyylikkäästi ja realistisesti – itseään ylentämättä tai alentamatta?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin tekemisen valintaa.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: