Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 76: Saamisen ja vaatimisen tasapaino

Podcast-76 tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa (podcast-76) pohdin lopettamisen ja aloittamisen vaikeutta. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Törmään jatkuvasti huomioon siitä, kuinka vähän arvostan itseäni monissa asioissa. itsearvostuksen puute aiheuttaa sen, että annan periksi asioissa, joissa ei pitäisi. Annan periksi, vaikka tiedän sen vahingoittavan itseäni.

Osaan sanoa ei, kyse ei siis ole pelkästään siitä. Tuntuu vain, että minun on vaikea joissain tilanteissa nähdä omaa arvoani yksilönä, osana tiettyä kokonaisuutta. Vaikuttaa siltä, että pidän kokonaisuutta itseäni arvokkaampana. Voihan olla, että näin oikeasti onkin, pidemmällä tähtäimellä ajateltuna. Kukaan muu ei kuitenkaan huomioi minua, jos en minä sitä tee.

Edelleenkin näytän usein antavan vastuun toimimisesta muille ihmisille, sen sijaan että ottaisin vastuun itselleni. Aivan kuin luottaisin enemmän siihen, että muut osaavat, kuin siihen, että itse osaan. Tiedän osaavani, mutta kenties en usko osaavani?

Opettelen parhaillaan pyytämään asioita, joista tiedän hyötyväni. Opettelen sitä, ettei minun tarvitse vaatia itseltäni kaikkea. Yritän opetella ymmärtämään sen, mitä voin itseltäni vaatia ja mitä minun kannattaa toisaalta pyytää muilta ihmisiltä: missä asioissa tarvitsen siis apua. Mitkä asiat joku toinen osaa tehdä minua paremmin ja lyhyemmässä ajassa. Samalla opettelen antamaan itselleni anteeksi sen etten olekaan täydellinen.

Toisaalta opettelen näkemään, mitä asioita osaan tehdä paremmin kuin joku toinen. Opettelen arvostamaan omaa osaamistani ja laittamaan rajoja sille, miten annan itseäni kohdella. Tässä opettelussa on tärkeää se, että ympärilläni on ihmisiä, joiden kautta ja joiden kanssa opettelen uusia ajatusmalleja. Tälle muutokselle on samalla välttämätöntä se, että pyrin ajoittain pois niiden ihmisten seurasta, joiden kanssa olen viettänyt paljon aikaa tähän asti: läheskään kaikki pitkään tuntemani ihmiset eivät tue tätä muutosta.

Onko sinulla haasteita ymmärtää päästää irti vanhasta ja aloittaa uutta?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin esiin tulemista.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: