Miracura

Vyöhyketerapia

Podcast Jokapäivä, osa 77: Tekniikka hidastaa?

Tekniikkaan liittyvän podcastin tekijä Kaisa Nousiainen on myös vyöhyketerapeutti ja mentaalinen valmentaja, jolla on hoitotila Helsingissä.

Tämän päivän podcastissa pohdin tekniikan vaikutuksia työpäivän kulkuun. Artikkelin lopusta löydät linkin Soundcludissa tänään julkaistuun Jokapäivä-podcastiin, halutessasi löydät podcastit myös Spotifystä ja iTunesista nimellä Jokapäivä. Löydät alta myös linkin edellisiin lähetyksiin.

Tänään viimeksi kohtasin haasteita tekniikan käytössä. Kävin kirjakaupassa ja kassakonepa ei ollutkaan verkossa. Erittäin ystävällinen myyjä ei tuntenut järjestelmää eikä osannut tehdä mitään. Lähimaksu ei toiminut ilman verkkoyhteyttä, mutta onneksi maksi onnistui kortin lukjan sisään laitamalla. Kotiin päästyäni tietokoneen ohjelmiston päivityksen jälkeen puhekirjoitus ei jostain syystä toimikaan, vaikka mikrofoni on järjestelmässä toiminnassa ja puhekirjoitustoiminto päällä.

Vastaavia haasteita kohtaa lähes jokainen ihminen nykyään päivittäin. Autolla ajajaa helpottaa, jos ymmärtää jotain ajotietokoneesta ja ainakin sen verran auton sisäosista, että osaa tarkistaa öljyn ja lisätä uutta lasinpesunestettä. Tietokoneen ja puhelimen sovellusten käyttöä helpottaa, jos ymmärtää vähänkin toimintojen ja sovellusten taustalla olevaa tietomäärää ja asetuksia. Kaikenlaisille työntekijöille on tärkeää saada perehdytys käyttämiinsä järjestelmiin.

Tekniset ongelmat ovat arkipäivää. Niiden ratkaisemiseen voi mennä yllättävän paljon aikaa – vaikka toiset ongelmat vaikuttavat ratkeavan kuin itsestään.

Toisinaan on käynyt niin, että teknisen ongelman kohdatessani joudun järjestämään päiväni uudelleen, koska en pysty jatkamaan työntekoa ennen kuin kohtaamani ongelma on ratkaistu. Näitä tilanteita varten tarvitaan nykyään niin kutsutut varamenenettelyohjeet: miten toimia silloin, jos verkko tai jokin laite ei toimi. Tänään varamenettelyohjeenani on kirjoittaa käsin. Toinen, jota kannattaa pitää aina varalla, on selvästi käteinen raha.

Mitä haasteita olet kohdannut tekniikan kanssa työskennellessäsi? Kuinka usein joudut pohtimaan, mikä olisi paras toimintatapa ilman tekniikka tai tietoverkkoa?

Entä pystytkö jatkamaan tyynesti päivääsi, jos tekniikkap pettääkin jossain tärkeässä asiassa?


Kerro ajatuksistasi – täällä tai Facebookissa.


Annan muutaman minuutin pituisissa podcasteissa vinkkejä ilon löytämiseen arjesta ja pienistä hetkistä. Pyrin tarjoamaan ideoita ja inspiraatiota kuulijalle. Podcastit julkaistaan tämän sivuston linkin mukaisesti Soundcloudissa. Tiedostot julkaistaan myös Spotifyssä ja iTunesissa, löydät ne nimellä Jokapäivä.

Huomenna pohdin jälleen uutta aihetta.

Edellisten podcastien aiheet

Eilen pohdin aloittamisen ja lopettamisen vaikeutta.

Löydät linkit edellisiin lähetyksiin täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: